Hokejisté Hradce odvrátili třinecký mečbol půl minuty před koncem prodloužení

3. duben 2018 20:45
Zprávy , Zprávy

Hokejisté Hradce Králové si vynutili pokračování semifinálové série hokejové extraligy. Východočeši vyhráli ve Slezsku 2:1 po prodloužení, vítězný gól vstřelil pár sekund před koncem prodloužení Radek Smoleňák.

Do konce prodloužení zbývalo 33 sekund. Jen půl minuty do samostatných nájezdů, ke kterým čtvrté semifinále směřovalo. Jenže pak přišel vítězný gól Hradce. Třinecký gólman Hrubec nechtěl vhazování ve vlastním pásmu a rozehrával. Jenže puk se odrazil k Rudolfu Červenému. Jeho střelu tečoval před brankou Radek Smoleňák a rozhodl o vítězství Hradce 2:1.

Východočeši si tak vynutili minimálně pátý zápas, který se bude hrát v pátek v Hradci.

Třinec měl k dobru tři mečboly, Hradec hraje proti hrozbě konce sezony. Pokud by prohrál i čtvrtý zápas semifinále, série by skončila. Lvi podle toho také do čtvrtého zápasu vstoupili a domácí přestříleli.

Největší šanci Hradce měl Radovan Pavlík. Hostující útočník střílel z kruhu pro vhazování, Hrubcovi kotouč vypadl z náruče, třinecký brankář jej ale stihl zalehnout před dojíždějícím Vopelkou.

První gól tak opět vstřelili Oceláři a opět se trefila čtvrtá formace. Mladší z bratří Kovařčíkových Michal dostal ve středním pásmu od Milana Doudery pas do jízdy, jednoduchým manévrem se dostal do útočného pásma a prostřelil Rybára.

Čtěte také

Draci vedli dvě a půl minuty, pak sice Pavlík nevyužil další velkou šanci, jenže tlak Hradce při signalizované přesilovce pokračoval a Oskars Cibulskis vyrovnal.

V čím dál nervóznější druhé třetině poslali rozhodčí na trestnou lavici celkem devět hráčů, víc přesilovek měli Oceláři, ale ani jeden z týmů se neprosadil. Největší šanci opět měla čtvrtá domácí formace, jenže Ciencala trefil pouze tyč.

Hokejová branka. Ilustrační foto

V posledních dvou minutách ostřelovali Hrubcovu branku Bednář i Zámorský, unavené Oceláře vysvobodila až druhá přestávka.

Útok bratří Kovařčíků s Ciencalou mohl celou sérii rozhodnout, to by ovšem Ondřej Kovařčík musel trefit devět minut před koncem odkrytou branku, na druhé straně byl zase jistý gólman Hrubec.

Čtvrté semifinále bylo nejvyrovnanější, dospělo až do prodloužení, po vítězné akci půl minuty před koncem se série vrací do Hradce.


HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. M. Kovařčík (M. Doudera) - 18. Cibulskis (Vopelka, R. Pavlík), 80. Smoleňák (Gregorc, Červený). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc Džerinš (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

autor: vman
Spustit audio