Hokejisté Třince i Vítkovic vstupují do play off. Oba týmy začínají doma

13. březen 2018
Dobré odpoledne

V prvních dvaapadesáti zápasech sezony si kluby Třince i Vítkovic v hokejové extralize vybojovaly přímou účast ve čtvrtfinále play off. Dnes jejich série s Pardubicemi a Kometou Brno začínají. A vyprodané stadiony v Ostravě a v Třinci se těší na skvělé zápasy.

„Všichni se těšíme. Připravujeme se od července – být v play off byly naše cíle od začátku sezóny. Teď jsme se tam dostali a musíme se dívat dál,“ říká kapitán třineckých Ocelářů Lukáš Krajíček.

Třineckým soupeřem budou Pardubice, které se v průběhu sezony postupně zlepšovaly. „Ze začátku sezóny měly menší problémy, ale potom se zvedly a šesté místo je pro ně velkým úspěchem,“ dodává k třineckému soupeři trenér Ocelářů Václav Varaďa.

A obránce Lukáš Krajíček hned přidává recept na postup do semifinále: „Musíme hrát naši hru, se kterou jsme byli úspěšní v extralize i v Lize mistrů.“

Poradí si Vítkovice s Kometou?

Vítkovice po výborné sezoně narazí na úřadujícího mistra brněnskou Kometu, která skončila po základní části až za Ostravany. Jenže ve čtyřech vzájemných zápasech v základní části třikrát vyhrála Kometa. A ve dvou domácích zápasech nedaly Vítkovice ani gól.

„To jsou jen takové úvahy, rozhodovat bude momentální forma. Že mají kvalitu, to víme. Ale když chce člověk něco vyhrát, tak se musí umět utkat s kýmkoli – a co nejvíc ho potrápit a v nejlepším případě vyřadit. Takže tak to asi bereme,“ tvrdí bojovně vítkovický trenér a generální manažer v jedné osobě Jakub Petr.

Elitní útočník Ondřej Roman se těší na vyprodané zápasy a nabádá k důraznému zakončení. „Budeme muset hrát trošku agresivněji a cpát se více do brány,“ říká.

Ocelář Jágr

Třinecké hokejisty by v případném semifinále mohl posílit hvězdný Jaromír Jágr. Momentálně je ale zraněný a jeho mateřské Kladno dnes začíná svou semifinálovou sérii WSM ligy v Českých Budějovicích.

„Pokud sezóna Kladnu nevyjde a skončí to v semifinále, tak potom budeme řešit jeho budoucnost tady v našem týmu,“ doplňuje před začátkem čtvrtfinále třinecký kouč Václav Varaďa.

První zápas mezi Vítkovicemi a Kometou Brno začíná v 17 hodin, Třinec s Pardubicemi o dvacet minut později.

autor: ddp
Spustit audio