Hokejisté Třinec udolali Spartu v prodloužení, v semifinále vedou 2:0

Hokejisté Třince zvládli i druhé semifinálové utkání se Spartou, ale o jejich výhře 5:4 rozhodl teprve čtyři minuty před koncem prodloužení Vladimír Roth. Oceláři měli v normálním čase namále, jejich porážku odvrátil v 58. minutě Milan Doudera. Třetí a čtvrté utkání série se bude hrát ve středu a čtvrtek v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Sparty Filip Novotný nezachytil střelu Jiřího Polanského, který srovnal na 2:2

Brankář Sparty Filip Novotný nezachytil střelu Jiřího Polanského, který srovnal na 2:2 | Zdroj: ČTK

Sparta v úvodní třetině nepřipomínala tým, který o den dříve schytal vysokou porážku. Pražané se dostali po Buchteleho trefě do vedení už po pěti odehraných minutách a v 15. minutě byli blízko druhému gólu. Poláškova střela skončila na břevně třinecké branky.

Svěřenci kouče Jandače šli ale i tak na první přestávku s dvougólovým vedením. Přibyl uvolnil Formana, který pohotově prostřelil Hrubce.

Ve druhé části hry měli ale zase navrch Oceláři, kteří dokázali během necelých dvou minut třemi slepenými góly skóre otočit.

S obratem pomohli i útočící obránci. Oceláři vyhráli oba domácí zápasy

Číst článek

V 34. nejprve snížil po vydařené bekhendové kličce Klepiš, v čase 35:06 si sjel Polanský od mantinelu a dělovkou prostřelil brankáře Novotného a o 25 sekund později už lídr základní části vedl. Hrňa si najel od zadního mantinelu před branku a z otočky vymetl růžek sparťanské branky.

Necelé tři minuty po návratu z druhé přestávky si vybral slabší chvilku třinecký gólman Hrubec, když za svá záda propustil Vondrkovu střelu z velké dálky. Spartu vyrovnávací gól navnadil a v 45. minutě šla znovu do vedení. Hlinkovu přihrávku při přesilové hře poslal zblízka do odkryté branky Pilař.

Sparťanský útočník Petr Kumstát (v bílém) před třineckou brankou | Foto: ČTK

Oceláři ale zbraně nesložili a v závěru dostali podle očekávání Spartu pod tlak. A vyplatilo se. Dvě minuty před třetí sirénou zamířil Doudera přesně do horního protilehlého růžku Novotného svatyně.

Vyrovnaný duel nakonec rozhodlo prodloužení. Čtyři minuty před koncem prodloužení našel Růžička střílenou přihrávkou najíždějícího obránce Rotha, který nastavil hůl a puk zasunul do prázdné sparťanské branky.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (0:2, 3:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Klepiš (Hrňa, Linhart), 36. Polanský (Adamský), 36. Hrňa, 58. M. Doudera (Ružička, Hrňa), 76. Roth (Ružička, Trončinský) - 5. Buchtele (D. Přibyl, Forman), 20. Forman (D. Přibyl), 43. Vondrka (Pilař, Polášek), 45. Pilař (J. Hlinka, Réway). Rozhodčí: Hodek, Šír - Blümel, Kis. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme