Hokejisté Vítkovic porazili v závěru základní části Plzeň a v předkole play off se utkají s Pardubicemi

2. březen 2015

Hokejistům Vítkovic vyšel finiš základní části Tipsport extraligy na jedničku. V předposledním kole dlouhodobé fáze soutěže si zajistili postup do předkola play off a domácí výhrou 3:2 nad Plzní v závěrečném dějství rozhodli o tom, že vyřazovací boje zahájí doma s Pardubicemi.

Bylo to drama jako hrom. Vždyť vítězná trefa, která Vítkovicím zaručila výhodu domácího prostředí v případě posledního rozhodujícího zápasu ve vyřazovacích bojích, padla pouhých 65 sekund před koncem. Návrat útočníka Ondřeje Romana na mateřský porubský led tak dopadl úspěšně.

„Pro ostatní je to možná změna, ale já jsem tady taky nehrál pěknou řádku let, takže pro mne to bylo taky teď vracení se zpátky do něčeho neznámého. Ale vyhráli jsme, takže všechno dopadlo dobře. Tady jsem nehrál víceméně od svých čtrnácti let,“ říká útočník.

Ondřej Roman se chtěl podobně jako spousta dalších hráčů ostravského klubu vyhnout v předkole Mladé Boleslavi. A to se povedlo. Ovšem asistent Jakub Petr upozorňuje, že Pardubice nebudou lehčím soupeřem. I když prohrály posledních osm zápasů v řadě.

„Nějakých osm porážek – to vůbec nesmí přijít na mysl. Je to nová soutěž a my i Pardubice jsme na stejné startovní čáře. My už jsme si sáhli na čtrnácté místo a ten osmý flek si kluci za tu práci od listopadu zaslouží. Ale začíná nový příběh a budou rozhodovat maličkosti,“ upozorňuje asistent.

Pardubice jsou sice v obrovské výsledkové krizi, ovšem také Ondřej Roman varuje před podceněním. A věří, že proti Východočechům bude velkou vítkovickou devizou právě výhoda domácího, byť azylového, prostředí.

Série předkola play off začne pro Vítkovice dvěma domácími duely ve středu a ve čtvrtek. Obě utkání se uskuteční kvůli souběžně kolidujícímu Davis Cupu na zimním stadionu Sarezy v Porubě.

autor: ras
Spustit audio