Insolvence OKD dopadá i na sportovní kluby na Karvinsku

13. červen 2016
Zprávy , Zprávy

Z dresů karvinských házenkářů zmizí logo OKD. Házenkáři přišli o dlouholetého sponzora a teď rychle shánějí nového, aby měli peníze na platy hráčů a pronájem haly. Karvinská házená přitom už 12krát získala mistrovský titul a její šéfové mají strach, aby ekonomické trable přežila.

Svůj dres, na kterém zatím dominuje nápis OKD, ukazuje šéf karvinské házené Roman Farář. „Když jsme 60 let spolu nějak existovali, tak je to škoda. Házená byla s OKD hodně spjata,“ říká Farář.

V házenkářské hale hlídá Jiří Balcar, jinak také bývalý trenér a bývalý havíř, který fáral 25 let. „Je to špatné, OKD bylo dlouholetým sponzorem zdejšího fotbalu a házené,“ neskrývá obavy. Stále nemůže pochopit, že dominantní firma takto neslavně končí. „Nikdy by mě nenapadlo, že to tak může dopadnout,“ říká.

Vedení karvinské házené musí do konce prázdnin sehnat peníze na provoz klubu a pokusit se najít sponzora, který by nahradil OKD.

„Z peněz OKD jsme platili pronájem haly, elektřinu. Jsou to položky, které si člověk musí zaplatit. Doufám, že nám to vyjde a že ty peníze seženeme co nejrychleji, aby tady ta házená byla,“ uzavírá Roman Farář.

autor: ada
Spustit audio