Ježíškova vnoučata plní i náročnější přání. Dva kamarádi se proletěli letadlem

18. listopad 2017
Zprávy , Zprávy

V projektu Ježíškova vnoučata rychle přibývá splněných přání. Každé z nich udělá velkou radost seniorům v domovech a penzionech, kde žijí často opuštěně a nikdo za nimi nechodí. Poslechněte si, jak se dva kamarádi z Ostravy dočkali vysněného zážitku. Díky dárcům sedli do letadla a viděli z výšky nejen svůj domov, ale i Lysou Horu v Beskydech.

Tak to jsou oni – pan Miloslav a pan Josef z domova pro seniory Korýtko. „Letěl jsem na dovolenou v 25 letech a dnes mám 71 roků,“ říká pan Miloslav. „Neuvěřím tomu, dokud tam nebudu,“ dodává pan Josef.

„Jak ta letadla lítají, tak jak na terase kouříme a pozorujeme je, říkáme si, jestli ještě někdy poletíme,“ nastiňuje jeden z obdarovaných prvotní pohnutku.

Na nějakou předletovou přípravu na letišti není čas. Oba senioři se tak těší a užuž chtějí být ve vzduchu. Což se také za pár chvil stane. Motory startují a letoun se zanedlouho odlepuje od země. Zvuk motoru tak potvrzuje další splněné přání Ježíškových vnoučat.

„Pocit je krásný. Bylo to senzační a jsem opravdu spokojený a překvapený. A moc děkujeme za krásný zážitek, který byl,“ děkují vděční senioři.

A zbývá ještě představit Ježíškova vnoučata, která jsou v tomto případě dvě – Leo a Lucie Matlochovi. „Chtěli jsme vykonat dobrý skutek. Nápad se nám strašně líbil, protože staří lidé byli opomíjeni. A pocit z toho máme fantastický,“ uzavírají dárci.

Letadlo se seniory na letišti v Mošnově
autor: mrk
Spustit audio