Jiné mítinky by mohly závidět, chválí atleti nový stadion pro Zlatou tretru

Zlatá tretra Ostrava dnes vstoupí do své nové éry. 54. ročník mítinku sice na první pohled nenaznačuje žádnou převratnou změnu, vůbec poprvé se dnes ale bude závodit na kompletně zrekonstruovaném Městském stadionu. Ten by měl mítinku vydržet několik desetiletí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrekonstruovaný stadion se zalíbil i Colinu Jacksonovi

Zrekonstruovaný stadion se zalíbil i Colinu Jacksonovi | Zdroj: ČTK

„Spadla mi čelist a slzy mi vstoupily do očí. Je to obrovská změna a byl jsem dojatý, jak je stadion krásný a malý,“ svěřil se místopředseda atletického svazu Oldřich Zvolánek.

Kapacitou aréna malá není, 15 tisíc diváků je dost. Ale jde o uzavřený kotel, takže i když přestavba trvala nakonec o rok déle, výsledný dojem stojí za to.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce českých atletů na Městský stadion v Ostravě získal reportér ČRo Radim Sajbot

Na halového mistra Evropy Jakuba Holušu udělal dojem už jen pohled zvenku. „Je neskutečné, co se podařilo vybudovat. Pár mítinků, kterých jezdíme, by si mohlo nechat zdát o takových podmínkách, jaké jsou tady.“

Denisa Rosolová už si trať na stadionu vyzkoušela před týdnem na generálce v podobě atletické extraligy družstev. „Vyrostla jsem tu a malý betonový stadionek měl také něco do sebe. Pro českou atletiku je to dobře, mohou se tu pořádat strašně velké závody.“

Největší rozdíl by však měli poznat diváci. Patnáctitisícové hlediště je kompletně zastřešené a na sezení. Komfort zajišťuje i zbrusu nová audiovizuální technika se čtyřmi videotabulemi. Zážitek ze světové atletiky by měl být minimálně o úroveň vyšší.

„Myslím, že diváci se budou cítit jako doma v obýváku u televize,“ těší se na dnešní ostrou premiéru nejmodernějšího stadionu v republice Oldřich Zvolánek.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme