Job Air přežil insolvenci. Opravnu letadel v Mošnově převzal nový majitel

9. září 2016

Obřím hangárem na mošnovském letišti se mohl touto dobou prohánět už jenom vítr. V době, kdy významné podniky v Moravskoslezském kraji čelí insolvenci, ale firma Job Air Technic obrazně řečeno přežila svou smrt. Teď manažeři naopak připravují stavbu nového hangáru a obávají se nejvíce toho, že do něj nenajdou dost kvalifikovaných pracovníků.

Při pohledu z vyhlídkového ochozu do rozlehlé haly jsou vidět dvě letadla. Kapacita je přitom pět nebo šest strojů. Podle ředitele firmy Daniela Barče to ale s insolvencí nesouvisí.

„Hlavní sezóna pro údržbu letadel začíná až v říjnu. Přibude další, a v průběhu dalších deseti dnů přibudou další tři letadla, takže už budeme na plné kapacitě,“ vysvětluje výkonný ředitel Job Air Technic.

Pracovníci firmy právě zkoušejí na Boeingu 737 záložní hydrauliku. Manažer kvality Michal Tomašula popisuje, jaká byla atmosféra v době, kdy podniku hrozilo uzavření: „Zaměstnanci měli obavy, co bude s firmou. Byly problémy s termínem výplat, ale protože byl neustále dostatek zakázek, tak firma pokračovala dál.“

Job Air Technic dlužil přes 800 milionů korun hlavně za stavbu obřího hangáru. Banky poslaly firmu do insolvence a krajský soud na ni už dokonce vyhlásil konkurz, který by znamenal definitivní konec. Vrchní soud ale rozhodnutí zvrátil. Opravnu nakonec převzal holding Czechoslovak Group podnikatele Jaroslava Strnada.

„Job Air Technic má potřebné všechny potřebné certifikáty na opravu letadel rodiny Boeing i Airbus. A zároveň to byl podnik, který i přes tu složitou situaci nepřetržitě poskytoval servisní služby a měl v pořádku provoz,“ říká mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek s tím, že Job Air chce požádat o zbytek státní dotace, kterou kvůli krizi přestal už dříve rezort průmyslu vyplácet. Firmě by peníze pomohly při dalším rozvoji.

Obří hangár firmy Job Air Technic v Mošnově

„Zahájili jsme už práce na designu nového hangáru. Do března příštího roku bychom rádi nabrali dalších 50 zaměstnanců a tento stav pak navyšovali každý rok o 50 až 60 zaměstnanců,“ dodává ředitel Daniel Barč.

Jenže české školství nabízí letos jen zhruba 10 nových leteckých mechaniků. Firma se tak po nových lidech bude muset podívat do zahraničí.

Opravárenský hangár Job Air Technic v Mošnově
autor: Michal Polášek
Spustit audio