Karviná protestuje proti novému jízdnímu řádu Českých drah. Vlaky mají městem jen projíždět

Lidem z Karviné se nelíbí komplikované cestování do Prahy. Pendolino Českých drah totiž městem jen projíždí a dopravce počítá s tím, že v Karviné od poloviny prosince nezastaví ani další rychlíky. Radnice už kvůli tomu poslala stížnost na ministerstvo dopravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pendolino. Ilustrační foto.

Pendolino. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„Chceme, aby ministr přitlačil na České dráhy a aby tady opravdu alespoň ve špičkách některé z těch SuperCity, EuroCity nebo InterCity rychlíků zastavovaly,“ potvrzuje mluvčí radnice Šárka Swiderová.

„Podnět pro pana primátora jsme obdrželi. Tato věc by se ale měla řešit s českými dráhami, protože jde o komerční spoje. Tam, kde vlaky objednává stát, jsme shodně nic neubrali,“ reagoval mluvčí ministerstva Tomáš Neřold.

Jenže mluvčí českých drah Kateřina Šubová zase odkazuje na ministerstvo:

„České dráhy jsou dopravce, který zajišťuje dopravu na základě objednávky ministerstva dopravy, tedy jako dopravce neurčuje, zda spoj bude zastavovat či nezastavovat v určitém městě či stanici.“

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme