Krátkou sjezdovku u Ostravar Arény ovládla exhibice skicrossu a snowboardcrossu

23. únor 2018

Z prvního patra hokejové Ostravar Arény až na parkoviště pod halou vede umělý lyžařský svah i s různými překážkami. A právě přes ně skákali lyžaři a snowboardisté při exhibičním představení.

Jako první se v exhibičním závodě ze svahu spustil na snowboardu Jakub Pokorný. „Jsou tady čtyři nebo pět prvků, není to velký svah, ale určitě se tady dá kreativně něco vymyslet,“ říká snowboardista.

Na svahu je podle něj nejtěžší z prvků naskakovací roura z PVC. „Jelikož se na ni nedá najet, musí se na ni naskočit,“ vysvětluje.

Jediným skicrossařem, tedy závodníkem na lyžích byl na prvcích Luděk Jedlička. Zdálo se, že na lyžích jsou skoky náročnější.

„Není to těžší. Je to o tom, jak dlouho na tom člověk jezdí, je to o tréninku. S lyžemi je více možných kombinací, pro mne je to zábavnější,“ říká skicrossař. „A co se tady dá předvést? Upřímně? Tady nic moc, protože na všechno je tady malá rychlost,“ dodává Jedlička.

Ale jako ochutnávka snowboardcrossu či skicrossu krátká sjezdovka v Ostravě určitě stačila. „Dětem se to moc líbí. Je to pro ně atraktivní, protože takhle uprostřed města něco takového vidět, je opravdu výjimečné,“ říká paní Gabriela.

Paní Gabriela se pak označila za velmi sporého lyžaře, ale její děti se zrovna chystaly na zkoušku snowboardu. A právě především pro děti ukázková sportoviště v Ostravě jsou.

Tady si můžete vyzkoušet snowboardové disciplíny
autor: ddp
Spustit audio