Kvůli uzavírce Rudné kolabuje v centru Ostravy doprava. Policie doporučuje dálnici

20. březen 2018
Zprávy , Zprávy

Na jedné z nejvytíženějších ulic v Ostravě začala velká uzavírka. Kvůli opravě dvou mostů přes železniční vlečku a řeku Ostravici neprojedou řidiči po ulici Rudné ve směru do Havířova. Objížďka vede přes centrum města a na provozu se tisíce aut navíc okamžitě projevily.

Na Místecké ulici začíná odpolední špička. Řidiči tady pomalu popojíždějí před místem, kde je kvůli opravě mostu doprava svedena jen do jednoho pruhu. Konec kolony není vidět, je asi někde zatáčkou.

„Minimálně od sedmé už to tady bylo tak zhruba do jedenácté hodiny, potom asi hodinu nebo dvě byl celkem klid a po poledni řekněme tak nejpozději do dvou už se to zase začalo ucpávat,“ říká pracovník firmy, který má výhled přímo na ulici Místeckou.

Právě po ní teď vede objížďka pro ty, kteří až dosud jezdili po Rudné ulici směrem na Havířov. „Obvykle to bývá tak, že ráno maximálně půl hodiny v ranní špičce se to trošku ucpe, ale jinak je to průjezdné,“ dodává.

„Já jsem tady jela kolem sedmé ráno, naštěstí jsem jela vlastně směrem na Frýdek. Ale byla tu kolona, táhla se až někde po ulici Halasovu, po ten most. No je to radost teďka cestovat,“ posteskla si jedna z řidiček.

Sjíždíme z Místecké ulice na Frýdlantské mosty, snažíme se najít nejkratší cestu k mostu přes Ostravici za Fórem Nová Karolina. Jenomže za prosklenou administrativní budovou se odbočit doprava k mostu nedá. Stojí tady strážníci a posílají auta jinam.

„Budete to muset vzít normálně přes centrum a přes Sýkorův most na druhou stranu. Nebo až na Českobratrskou a tam pak sjedete, jak se jede na Bazaly dolů,“ odkazují strážníci řidiče.

Kolony na Místecké kvůli uzavřené Rudné

Podle sčítání dopravy projede po Rudné v pracovní dny až 40 tisíc aut v obou směrech. Zhruba polovina z nich teď musí objíždět přes centrum. Podle vedoucího krajských dopravních policistů Jiřího Zlého se ale jako nejlepší jeví se centru úplně vyhnout, objet Ostravu po dálnici a vrátit se na Rudnou přes Bohumínskou a Frýdeckou.

„Celý systém je nadále monitorován a bude po několik dalších dnů monitorován tak, aby byly případně navoleny jakékoliv další alternativní objízdné trasy,“ říká Jiří Zlý.

Oprava Rudné má skončit 9. prosince. Během jara pak ve městě začnou další dvě významné stavby – pokračování rekonstrukce estakády Bazaly a stavba nových mostů na Výškovické ulici.

autor: Michal Polášek
Spustit audio