Marek Zadina se vrací do Třince. U Ocelářů bude působit jako asistent trenéra Varadi

16. srpen 2017

V druhé polovině 90. let a na přelomu tisíciletí patřil Marek Zadina spolu s Richardem Králem k největším oporám třineckých hokejistů. Pardubický odchovanec zanechal ve Slezsku výraznou stopu. Teď se do Třince z Pardubic vrací podruhé, tentokrát jako trenér.

Marek Zadina se vrací do hokejového Třince. Bývalý útočník, který patřil na přelomu tisíciletí k oporám Ocelářů, bude teď působit jako asistent trenéra Václava Varadi.

„Na konci dubna mi volal Venca, jestli bych mu nechtěl dělat asistenta. To mě samozřejmě nadchlo, vracet se do Třince, kde jsem strávil spoustu příjemných let. Myslím, že ani nebylo moc o čem se rozhodovat,“ naznačil Marek Zadina, že nabídku Ocelářů a hlavního trenéra Václava Varadi nemohl odmítnout.

Dá se říct, že Pardubice a Třinec, to jsou pro Zadinu dva domovy. „V Pardubicích jsem hrál tři, čtyři roky a v Třinci to bylo s nějakou přestávkou devět let. Ale bydlím v Pardubicích a rád se tam vracím,“ přiznal.

Útočník Richard Král je historicky nejvýznamnější postavou třineckého hokeje. Ofenzivní schopnosti pardubicko-třineckého Jágra využíval i Marek Zadina. „Hráli jsme spolu skoro celou kariéru, takže to byl určitě nejlepší parťák, jakého jsem měl. Herně jsme si vyhovovali a věděli jsme, kdo co asi udělá, takže jsme si rozuměli,“ vzpomíná Zadina.

Teď už je ale Marek Zadina trenérem, hráčskou kariéru definitivně ukončil před třemi roky v Trutnově, ale to už v Pardubicích vedl mládežnické týmy. Teď dostává trenérskou možnost díky Třinci a Varaďovi v extralize.

„Myslím, že máme výborné mužstvo, akorát si to musí sednout. Chceme hrát atraktivní hokej pro lidi, samozřejmě s hlavou a s co největším úspěchem. Doufejme, že to bude dobré,“ dodává k blížící se extraligové sezoně Marek Zadina.

První zápas čeká Oceláře 8. září na ledě úřadujícího mistra Komety Brno.

autor: ddp
Spustit audio