Mezi diváky v cirkuse spadla slonice, tři lehce zranila

8. červenec 2005
Zprávy , Zprávy

Padající slonice zranila ve čtvrtek večer v Ostravě ženu z publika. Během představení Národního cirkusu Originál Berousek ztratilo zvíře stabilitu a spadlo mezi diváky. Při nehodě byli lehce zraněni tři diváci. Sedmadvacetiletá žena, jíž na nohu spadla zábrana oddělující hlediště od manéže, utrpěla odřeniny.

"Hlídka na místě zjistila, že jedna slonice při drezúře v rámci představení ztratila po vzájemném střetu s druhou slonicí stabilitu a částečně se převrátila do obecenstva. Policisté v současné době věc prověřují," uvedla mluvčí severomoravských policistů Soňa Bradáčová. Policisté z Ostravy-Poruby se nyní snaží zjistit, zda ošetřovatelé a cvičitelé v cirkuse nezanedbali své povinnosti.

Logo

Krotitel Jiří Berousek mladší se k případu odmítl vyjádřit. Na náš dotaz pouze uvedl - ať si o tom lidé myslí, co chtějí. Šéf cirkusu Jiří Berousek pak ČTK řekl, že šlo o drobnou nehodu. Případné pochybení ze strany cirkusu odmítá.

"Slonice klopýtla a spadla na manéž. Posunutá zábrana v lóži pak spadla na ženu v hledišti. Ještě večer jsme kontaktovali lékaře a zjistili, že má (žena) jen odřenou nohu," vysvětlil Berousek. Dodal, že po nehodě se slonice zvedla a v programu se dál pokračovalo.

autor: mik | zdroj: ČTK
Spustit audio