Na festival budou dohlížet desítky policistů

4. červenec 2005
Zprávy , Zprávy

Policisté se připravují na hudební festival Colours of Ostrava. Šéfové už vydali rozkazy na mimořádná bezpečnostní opatření. V pohotovosti budou všechny složky mužů zákona, hlavně dopravní a pořádková policie. Podle očekávání pořadatelů do moravskoslezské metropole zamíří tisíce návštěvníků.

Při třídenním koncertním maratónu se na osmi scénách představí více než 100 skupin a dýdžejů nejrůznějších hudebních stylů. Mluvčí severomoravské policie Soňa Bradáčová připouští, že se její kolegové na tuto službu těší rozhodně víc, než jako například na rizikové fotbalové utkání.

"Policisté jsou na tuto víkendovou hudební akci připraveni. Nicméně můžu snad říct, že s ohledem na její charakter, bude snad služba pro policisty ve srovnání s jinými bezpečnostními opatřeními příjemnější," uvažuje policejní mluvčí.

Zlata Holušová

Ředitelka festivalu Zlata Holušová říká, že podle zkušeností z předchozích ročníků nemusí mít policisté z mimořádných událostí obavy. "Je to jediné velké setkání lidí, kde zatím nikdy nemuseli zasahovat. Já pevně doufám, že v téhle dobré tradici budeme pokračovat a budeme v dobré hudbě vzdělávat i naše policejní složky a nebudou mít žádný důvod k zásahu."

Novinkou letošního festivalu je hlídání dětí. Organizátoři tak chtěli vyjít vstříc lidem, kteří by se jinak kvůli svým ratolestem na festival nemohli přijít pobavit. "Věříme, že policisté nebudou muset ani hledat ztracené děti," dodává s úsměvem Holušová.

Na akci budou připraveni policisté ze všech složek. "Na místech budou nicméně zejména policisté ze služby dopravní a pořádkové policie. Naši lidé budou koordinovat svou činnost ve spolupráci se strážníky Městské policie Ostrava a s pořadateli akce," upřesňuje přijatá bezpečnostní opatření policejní mluvčí Soňa Bradáčová.

Brány hudebního festivalu se otevřou už tento pátek odpoledne, Zatím žádná ze slíbených kapel neodřekla pozvání. Naopak představí se i jedna skupina z Tchaj-wanu, která původně v programu vůbec nebyla.

autor: ada
Spustit audio