Na Jablunkovsku zemřel houbař. Spadl ze srázu

17. říjen 2017
Zprávy , Zprávy

Nedaleko Jablunkova dnes dopoledne zemřel houbař, který spadl z asi 15metrového srázu. Podle horské služby jde o třetí oběť letošní houbařské sezóny v Beskydech. V nepřístupné lokalitě zasahovali záchranáři a hasiči, na místo lékaři povolali i vrtulník.

Nehoda se stala před půl jedenáctou a krátce poté událost oznámil záchranářům Horské služby Beskydy dispečink linky 155. „Ihned jsme vyrazili do vcelku nepřístupné lokality a zároveň s námi k nehodě mířil i vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava,“ popsal počátek akce horský záchranář Jaroslav Pavlica s tím, že na místo vyjela také sanitka a hasiči z Třince a Jablunkova.

Když záchranáři dorazili na místo, zjistili, že muž po pádu nejeví známky života. Pokoušeli ho asi tři čtvrtě hodiny resuscitovat. Neúspěšně. Lékař musel konstatovat smrt.

„Připomínám, že v letošní houbařské sezóně je to jen v oblasti Beskyd už třetí oběť. Apeluji na všechny milovníky houbaření, aby se nepouštěli do špatně přístupných lokalit a neriskovali zbytečně zdraví a život,“ důrazně varoval Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy.

autoři: tif , mik
Spustit audio