Na nový terminál na Hranečníku si cestující zvykají zatím obtížně

5. březen 2016
Zprávy , Zprávy

Nový ostravský terminál Hranečník má za sebou první dny ostrého provozu. Cestující mezi Karvinskem a Ostravou si na něj zvykají obtížně.

Přestupní uzel mezi příměstskými autobusy a ostravskou MHD naplno funguje přesně šest dní a už se potýká s několika problémy. V Ostravě se kvůli tomu sešli zástupci města, kraje a dopravců, aby potíže odstranili.

„Samotný Hranečník pro řadu cestujících není nijak negativní, spíše naopak. Ale pro cestující, kteří dříve cestovali až na ÚAN, tak od nich je nejvíce podnětů nebo stížností,“ říká ředitel osobní dopravy ČSAD Havířov Jakub Vyvial, který na schůzce byl.

Někteří lidé totiž ve snaze vyhnout se novému přestupnímu uzlu cestují jinými linkami přímo do centra Ostravy a spoje jsou přetížené. Jde hlavně o linku 443 z Havířova na ÚAN. Vybrané spoje proto dopravci dočasně posílí.

„Tyto spoje některé cestující na zastávkách nepobraly. Po dohodě s dopravcem budou po dobu příštího týdne posíleny či zdvojeny a budeme samozřejmě dál vyhodnocovat měnící se poptávku na jednotlivých linkách v jednotlivých časech a úsecích,“ potvrdil jednatel koordinátora ODIS Aleš Stejskal.

Čtěte také

autoři: tif , Kateřina Daňková
Spustit audio