Na Ostravsku řádí falešný inspektor. S padělanou průkazkou obchodní inspekce vybírá pokuty

Dva podnikatelé na Ostravsku nahlásili České obchodní inspekci (ČOI), že se stali součástí „podivné“ kontroly. ČOI proto varuje, že se jedná o podvodníka, který se za inspektora pouze vydává.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká obchodní inspekce

Česká obchodní inspekce | Foto: Martin Svozílek

Falešný inspektor řádil na Ostravsku těsně před koncem minulého roku. Jeden z podnikatelů řekl, že se mu něco nezdálo na probíhající kontrole, proto požádal inspektora, aby mu znovu ukázal svůj průkaz. Ten ale provozovnu rychle opustil.

Ve druhém případě se údajně „inspektor“ prokázal falešnou průkazkou na jméno Michal Přeučil. Muž, který sám sebe označil jako inspektora, údajně vybral pokutu tisíc korun a bez zápisu odešel.

Největší český e-shop Alza.cz otevřel 26. prosince prodejnu. Porušil zákon, tvrdí ČOI

Číst článek

Inspekce varuje podnikatele na Ostravsku, aby si dali pozor na tohoto muže. Podnikatelé si vždy mají řádně prohlédnout průkaz, který musí být opatřen hologramem. V případě jakýchkoliv pochybností si mohou ověřit totožnost inspektorů na místní pobočce ČOI.

Po každé kontrole, ať už je její výsledek jakýkoliv, musí podle ČOI vzniknout zápis, jehož jednu kopii vždy podnikateli nechají. Inspektor také smí na místě uložit pokutu do maximální výše pět tisíc korun, a to za porušení zákona o ochraně spotřebitele. Pokud při kontrole něco z toho nedopovídá, inspekce radí obrátit se na Policii České republiky.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme