Nemocnice v Bílovci dokončila modernizaci pokojů oddělení následné péče

6. duben 2017
Zprávy , Zprávy

Pacienty oddělení následné péče Bílovecké nemocnice čeká stěhování. Modernizace celého oddělení za více než 50 milionů korun je totiž u konce. Dva roky fungovala následná péče v provizorních prostorách, teď už jsou pokoje opravené a lůžka jsou připravená. Pacienty tam čeká maximální možný komfort a nové vybavení usnadní práci i zdravotníkům.

Zdravotní sestra Lenka Rulišková má velkou radost ze závěsného stropního systému, který jí velmi ulehčí práci. „Pomůže nám s imobilními nebo obézními pacienty. Nebudeme je muset zvedat, namáhat se. Zavěsíme ho do takového vaku a po těch kolejích dojedeme až do koupelny. A to stejné jsou tady ty kolejničky na chodbě, ty zase pomůžou našim rehabilitačním sestřičkám,“ ukazuje Lenka Rulišková.

Zařízení disponuje jednolůžkovými, dvoulůžkovými a několika trojlůžkovými pokoji. Každý má své sociální zařízení – dříve bylo společné na chodbě. A pokoje byly po třech i po čtyřech. Teď mají pacienti větší komfort i soukromí. K pokojům a dalšímu vybavení oddělení následné péče přibyla i nová zimní zahrada.

„Je tady výhled na Bílovec a jeho okolí. Takže i takový ten uklidňující prvek, že i to lůžko může být vyvezeno na čerstvý vzduch, má něco do sebe. A je to i jedna z léčebných metod,“ říká ředitel bílovecké nemocnice Zdeněk Horák. „Jsem velice rád, že i ta někdy odstrkovaná následná péče, která je ovšem nezbytně nutná, může být poskytována v důstojných a krásných podmínkách,“ dodává.

Zimní zahrada bude sloužit k odpočinku i k přednáškám

V bílovecké nemocnici ale zůstane zachována i akutní péče v takovém rozsahu jako dosud. „Jak v podobě interny, tak v podobě chirurgie. K tomu patří ještě rehabilitace, která tady velmi dobře funguje, a samozřejmě ambulance, které tady zůstávají,“ vyjmenovává náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer (ANO).

První pacienti se do rekonstruovaného oddělení následné péče začnou stěhovat už tento týden.

Pohled zvenku
autor: iha
Spustit audio