Nový ostravský in-line areál má vážné závady

1. červenec 2015

Jen pár měsíců po dokončení bruslařského areálu v Ostravě musí radnice řešit vážné závady. Na povrchu závodní dráhy se totiž objevily stovky trhlin.

V areálu, který nemá konkurenci v republice, tak kvůli tomu museli zrušit závody mistrovství České republiky. Kromě toho už sportoviště, které stálo zhruba 50 milionů korun, zažilo i nájezd vandalů.

„Tady všude je to popraskané, vyboulené. Kdyby se tady mělo konat nějaké mistrovství světa nebo Evropy, což bylo v plánech, ta by to samozřejmě nevyhovovalo. Jedny závody už měly být, ale byly odvolané,“ říká správce bruslařského areálu Ondřej Klíma.

Devětadvacetiletý pan Jan je v bruslařském areálu v Ostravě i několikrát týdně. „Ten povrch? Člověk si musí dávat pozor. Mělo by to něco vydržet. Podle mne tomu nedělá dobře ani ta voda,“ míní.

Jak mohla dráha tak rychle popraskat, tomu se diví i paní Jana. Právě dobruslila. „No, zhoršuje se to. Určitě by to mělo něco vydržet. Loni se sezóna skoro nejezdilo, letos se začínalo v dubnu a už to vypadalo, tak jak to vypadalo,“ krčí rameny.

„S největší pravděpodobností došlo k chybě v technologickém postupu,“ vysvětluje mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská. Město už závadu reklamovalo. „Pouze jedna jediná firma, nějaká italská, má možnost tyto povrchy pokládat. Ta se také stala dodavatelem povrchu v rámci in-line areálu v Ostravě. Věříme, že k nápravě by mělo dojít ještě v průběhu letošních prázdnin.“

Během několika měsíců provozu museli provozovatelé řešit i další závadu. Někdo totiž posprejoval dětské hřiště, které je součástí areálu.

„Ze dne na den se tam objevily sprosté obrázky, ale podařilo se to všechno vyčistit. Rodiče z toho byli nešťastní, protože toho bylo docela hodně,“ dodává správce areálu.

autor: iha
Spustit audio