O kočičí a psí hotely je v regionu během letních prázdnin stále větší zájem

24. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Jak obstarat svého psa nebo kočku během dovolených, řeší možná někteří z nás právě v těchto dnech. Jednou z možností je zaplatit si takzvaný kočičí nebo psí hotel. Tato zařízení se podle jejich majitelů těší v Moravskoslezském kraji stále větší oblibě. Klient zaplatí zhruba 100 až 200 korun za noc. K dispozici mají pak domácí mazlíčci například klimatizované místnosti nebo výběh na velké zahradě.

„Tady máme takového milého kocourka, který k nám jezdí hodně často. Je to takový miláček,“ říká Adéla Nováková, která u Hlučína provozuje už čtvrtým rokem kočičí hotel.

„Máme tady sedm kočičích pokojů, které jsou oddělené pletivem. Kapacita míst je až deset kočiček. Teď je sezóna, další návaly jsou během svátků, to tady bývá živo,“ dodává hoteliérka.

Kočky se tady procházejí, lozí po škrabadlech a vypadají hodně spokojeně. „Zatím tady ty kočičky byly úplně v pohodě, nemuseli jsme nic řešit. Ale spolupracujeme s veterinární klinikou,“ připomíná Nováková.

Pokud chcete kočku do takového hotelu umístit během letních prázdnin, musíte si místo telefonicky rezervovat už v březnu.

Velký zájem o umístění mazlíčků během dovolených potvrzuje také majitelka psího hotelu v Bohuslavicích na Opavsku Magdalena Bahnik Šimečková. „Naše zkušenost je taková, že psí hotel je beznadějně obsazen během všech prázdnin. Plno míváme i během prodloužených víkendů. Na prázdniny je třeba udělat rezervaci dva až tři měsíce předem,“ dodává.

Majitelé hotelů pak doporučují vzít domácím mazlíčkům například vlastní pelíšky nebo hračky, aby si na nové prostředí lépe zvykali.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio