O postupu do semifinále se rozhodne v Třinci. Dynamo si vybojovalo sedmý zápas

23. březen 2018
Zprávy , Zprávy

Hokejisté Dynama Pardubice porazili v šestém zápase čtvrtfinále třinecké Oceláře 6:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas v Třinci. Čtyřmi body se zaskvěl 18letý Martin Kaut.

I šestý zápas čtvrtfinálové série mezi Pardubicemi a Třincem skončil domácím vítězstvím. Po výhře 6:3 Dynamo srovnalo čtvrtfinále na 3:3, rozhodující sedmý souboj se odehraje v neděli po páté hodině v třinecké Werk Areně.

Dynamo své první šance ještě nevyužilo, ale v první třetině bylo výrazně střelecky aktivnější. Na konci 13. minuty předjel Martin Kaut Petružálka a propálil Šimona Hrubce, druhý gól přidal o dvě a půl minuty z dorážky Ján Sýkora.

Za hosty sice rychle vstřelil kontaktní gól Martin Adamský, jenže místo honby za vyrovnáním se Ocelářům hrubě nevyvedla druhá třetina. Třetí gól Východočechů dal Patrik Poulíček, v polovině zápasu ujel Antonín Dušek a bekhendovým blafákem nejen zvýšil na 4:1, ale také vyhnal Šimona Hrubce z branky.

Náhradník Ocelářů Martin Hamerlík udržel čisté konto jen 45 sekund, než ho ranou do šibenice překonal David Tomášek. Pardubice vedly po 40 minutách 5:1.

Ve třetí třetině musel Třinec ustát dvě oslabení, jenže pak šli na trestnou lavici dva hráči Pardubic. Hamerlík poprvé odbruslil z branky a Oceláři hráli v šesti proti třem. Jejich první branku ještě rozhodčí kvůli vysoké holi neuznali, jenže o chvíli později snížil na 2:5 Svačina.

Třetí branku Třince přidal Jakub Petružálek a Pardubice čekalo ještě těžkých 12 minut. Východčeši ustáli oslabení i několik power-play soupeře. Při té poslední Martin Kaut svým druhým gólem potvrdil výhru Dynama 6:3 Martin Kaut. 18 letý útočník zakončil zápas se čtyřmi kanadskými body.

autor: vman
Spustit audio