O příměstské tábory je stále větší zájem

7. červenec 2015
Zprávy , Zprávy

Spousta rodičů o prázdninách řeší, jak se postarat o děti, zatímco oni sami musí být v práci. Pokud tedy není po ruce vhodné hlídání, řešením mohou být na příklad letní příměstské tábory, které pořádají krajská střediska volného času.

O příměstské tábory je stále větší zájem. Oceňují je hlavně rodiče, kteří o letních prázdninách nemají, jak zajistit hlídání pro své děti. Tento týden startují první turnusy ve většině měst Moravskoslezského kraje.

„Příměstský tábor je výhodný pro rodiče jako hlídání a děti se tam nenudí, mají různorodý program,“ vysvětluje vedoucí táborů z Krajského střediska volného času v Karviné Julie Sladkowská.

Rozdíl mezi klasickými a příměstskými tábory spočívá na příklad taky ve vztahu mezi dětmi a vedoucími.

„Na výjezdových táborech si děti s vedoucími vybudují bližší vztah, lépe se poznají. Jsou tam vlastně od rána do večera, funguje tam nějaký režim dne. U příměstských táborů jde spíš o hlídání a dozor,“ dodává Sladkowská.

Střediska volného časů zpravidla pořádají příměstské tábory přes celé prázdniny. Turnusů je tak několik.

„Pro mne je to velký přínos, že kluka mohu vyzvednout až po práci a je zabezpečený,“ pochvaluje si Zdenka Grimvalská z Karviné, která příměstských táborů využívá pravidelně.

K příměstským táborům se pak vracejí i ti, kteří s nimi měli zkušenost v dětství, jako například Zuzana Widnicová z Karviné.

„Mám na to pěkné vzpomínky. A je to relativně levná záležitost. Takže pokud příměstské tábory v karvinské nabídce budou i nadále, ráda jich využiju,“ uzavírá paní Widnicová.

autor: Dominika Škrabalová
Spustit audio