Obnovení regionálních vlaků mezi Bohumínem a Ostravou se protáhne

12. únor 2016
Zprávy , Zprávy

Místo vlaků autobusy, desítky zpožděných spojů. Tak to od včerejška vypadá na železnici v Moravskoslezském kraji kvůli požáru v technologické části bohumínského nádraží.

Mezi Bohumínem a Ostravou pořád jezdí místo vlaků autobusy. Zprovoznění alespoň regionálních tratí se po včerejším požáru protáhne nejméně do poledne.

„Měl jsem strach včera, jestli se do Ostravy vůbec dostanu, ale funguje to. Časově je to o trochu delší, ale pendluje tam a zpátky co 15 minut, to ani vlaky tak nejedou,“ zhodnotil na ostravském hlavním nádraží pan Petr z Bohumína, poté co vystoupil z autobusu.

Mezinárodní linky na Slovensko a do Polska dál jezdí odklonem přes Havířov a Chalupki, další rychlíky pak končí ve stanici Ostrava Hlavní nádraží.

Úplné obnovení provozu v bohumínské železniční stanici se protáhne. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zatím odhad škod, které způsobil požár, zvýšila až na 200 milionů korun. Plameny poničily hlavně zabezpečovací systém mezinárodního dopravního uzlu.

„Zabezpečení bylo totálně zničeno a je potřeba ho znovu naprojektovat, znovu položit všechny kabely a natáhnout všechny prvky, které s tím souvisí. Tam se pohybujeme v období tři čtvrtě roku až roku do absolutní opravy, jak tomu bylo před tím ničivým požárem,“ potvrzuje mluvčí SŽDC Jakub Ptačinský.

Přes Bohumín vlaky nepojedou zřejmě až do pondělí
autor: stj
Spustit audio