OBRAZEM: S Věrou Špinarovou se přišlo rozloučit 40 tisíc lidí

1. duben 2017
Zprávy , Zprávy

Tisíce fanoušků se dopoledne přišly do smuteční síně krematoria ve Slezské Ostravě rozloučit se zpěvačkou Věrou Špinarovou. Lidé se před smuteční síní scházeli už desítky minut před zahájením, v areálu hřbitova se pak vinula několik set metrů dlouhá fronta.

S Věrou Špinarovou, která ve věku 65 let náhle zemřela minulou neděli, se přišly rozloučit také známé osobnosti, kolegové z hudební branže, dorazilo i několik set motorkářů.

Smuteční síň krematoria ve Slezské Ostravě měla být fanouškům přístupná od 09:00 do 12:00, pro velký zájem muselo být dopolední rozloučení o hodinu prodlouženo.

„Vystála jsem si frontu asi 1,5 hodiny a nelituji. Jsem hrdá, že tohle lidé dokážou. Vyjádřit úctu, lásku a obdiv. Pokorně všichni stáli a čekali, až na ně přijde řada. Dojezd motorek vyvolával mrazení,“ popsala na facebookové stránce ostravského rozhlasu pocity a atmosféru Martina Jiříková.

S Věrou Špinarovou se loučily tisíce lidí
V areálu hřbitova se vinula několikasetmetrová fronta

Na zpěvačku při soukromém obřadu zavzpomínali zpěváci Marie Rottrová a Petr Bende. Dokonale na ni sedí slova z písničky Arethy Franklinové Natural Woman, kterou tady hráli, řekla Rottrová. Mezi přítomnými byli také zpěváci Lešek Semelka a Heidi Janků a skladatel, zpěvák, textař, hudebník a básník Jaroslav Wykrent. Zazněly písně Janis Joplinové, Vojty Dyka, písničkáře Jaromíra Nohavici a ostravské skupiny Buty.

S Věrou Špinarovou se přijelo rozloučit i několik set motorkářů z HOG Chapter Ostrava
S Věrou Špinarovou se přijelo rozloučit i několik set motorkářů z HOG Chapter Ostrava

Věra Špinarová zemřela v neděli 26. března v pražské motolské nemocnici. Pětašedesátiletou zpěvačku tam minulý týden ve středu letecky transportovali z Čáslavi, kde se jí během koncertu zastavilo srdce.

Zpěvačku proslavily písně jako Meteor lásky, Bílá jawa 250, Raketou na Mars nebo Měj mě rád. Mezi špičku domácí populární scény ji katapultovala nahrávka Music box z roku 1969, o tři roky později vydala své první album Andromeda. Poté vystupovala se skupinami Speciál a Notabene. Celkem vydala 13 desek.

Před smuteční síní
Tisíce lidí se přišly rozloučit se zpěvačkou Věrou Špinarovou

Čtěte také

S Věrou Špinarovou se přišly rozloučit tisíce lidí
S Věrou Špinarovou se přišly rozloučit tisíce lidí
Ostrava vzpomíná na zpěvačku Věru Špinarovou
autoři: ČRo Ostrava , tif
Spustit audio