Oceláři pojedou do Chomutova dohánět ztracené body. Musíme zjednodušit hru, říká Hrubec

17. březen 2017

Hokejisté Třince nesplnili roli favorita. Ve čtvrtfinálové sérii play off prohráli oba první domácí zápasy proti Chomutovu.

Třinečtí hokejisté prohrávají v extraligovém play off s Chomutovem 0:2 na zápasy. Po úvodní čtvrtfinálové prohře vedl sice Třinec ve druhém utkání 3:1, ale ani to nakonec nestačilo. O konečném vítězství Chomutova 4:3 v prodloužení rozhodl v 77. minutě Vladimír Růžička mladší.

„Jel jsem ze strany sám, už jsem si říkal, že to musím vzít na sebe, a jsem rád, že to tam spadlo. Myslím, že to byla docela hezká akce, ale to je jedno. Hlavně že jsme vyhráli,“ měl Růžička radost, že se mu podařilo překonat třineckého brankáře Šimona Hrubce, dosud se mu na něho totiž příliš nedařilo. Teď ale vstřelil mimořádně důležitý gól.

Radost chomutovských Pirátů ostře kontrastovala s naštváním a smutkem Třince. Že prohraje oba domácí zápasy, to se opravdu nečekalo. Oceláři stejně jako v prvním zápase začali tlakem, ale znovu po první třetině prohrávali 0:1. Podle útočníka Tomáše Netíka pak rozhodovala častá vyloučení Třince.

„Pak ale jsme to otočili, zlomili a vypadalo to tak, jak to mělo být. Ale za stavu 3:1 hned po té třetí brance máme čtyři nebo pět oslabení a dáme je zpátky do hry na 3:3,“ poznamenal Netík.

Také on byl jedním z hříšníků, při jeho vyloučení v prodloužení padl rozhodující Růžičkův gól. „Samozřejmě jsem na sebe naštvaný. Dohrával jsem Michala Vondrku – byl to souboj, kde jsem nechal nohu, on přes ni upadl, tak to samozřejmě posoudili jako faul,“ dodal Netík.

Třinec tak jako jeden z favoritů na mistrovský titul musí otáčet čtvrtfinálovou sérii ze stavu 0:2 na zápasy. Teď Oceláře čekají navíc dva zápasy venku. Brankář Šimon Hrubec ale upozorňuje, že Chomutovu schází ještě dvě vítězství a Třinec stále věří v postup.

„Jelo by se nám tam líp za stavu 1:1, ale zase na druhou stranu to je jenom 0:2, když to tak řeknu. Ještě určitě neskládáme zbraně, ba naopak. Myslím, že spoustu věcí ještě zjednodušíme, a budeme bojovat,“ utvrzuje nespokojené třinecké fanoušky brankář Šimon Hrubec.

Oceláře čekají dva zápasy v Chomutově v neděli a v pondělí.

autor: ddp
Spustit audio