Odborníci na Českém dni zdravých zubů poradí, jak správně pečovat o chrup

Na dnešek připadá Český den zdravých zubů. Odborníci v několika městech zájemcům poradí, jak se správně starat o chrup. V Praze na náměstí Míru, a v Plzni, Ostravě a Brně pak v budovách Českého rozhlasu budou odpovídat na jakékoliv otázky o ústní hygieně. V pražském Národním domě na Vinohradech navíc Stomatologická komora pořádá speciální program pro děti věnovaný péči o zuby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zubní kartáček

Zubní kartáček | Foto: stock exchange

Podle dat největší tuzemské zdravotní pojišťovny chodí k zubaři na pravidelné preventivní prohlídky k zubaři přes polovinu lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dnešek připadá Český den zdravých zubů. Odborníci poradí, jak se správně starat o chrup. Více zjišťovala Eliška Malínská

Prezident České stomatologické komory Pavel Chrz připomíná, že prevence je hrazená z veřejného zdravotního pojištění. A dodává, že zanedbání péče o zuby může mít i závažné zdravotní následky.

„Podle výzkumu je prokázáno, že má souvislost u žen s těhotenstvím, obecně pak s nemocemi oběhového systému, to znamená s kardiologickými onemocněními,“ popisuje.

Řešení problémů se zuby je pak navíc dost drahé.

Experti během Českého dne zdravých zubů mimo jiné lidem vysvětlí, jak vzniká zubní kaz a další onemocnění dutiny ústní i jak komplikacím předcházet.

Setkání se zubními lékaři a studenty zubního lékařství
Praha - před kostelem sv. Ludmily, náměstí Míru - 10.00–16.00
Krajská studia ČRo:
Brno - Beethovenova 4 - 13.00–16.00
Ostrava - Dr. Šmerala 2 - 13.00–16.00
Plzeň - nám. Míru 10 - 13.00–16.00
Hradec Králové - Havlíčkova 292 - 10.00–13.00

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme