Odlet strojů z Dnů NATO a umění saudskoarabských akrobatů sledovaly v Mošnově desítky lidí

19. září 2017

Desítky fanoušků v pondělí okupovaly ostravské Letiště Leoše Janáčka. Z areálu Dnů NATO do různých koutů světa odlétla velká část letecké techniky. Své umění navíc lidem při nácviku ukázali taky saudskoarabští akrobaté, kteří museli kvůli špatnému počasí o víkendu nechat stroje v hangáru.

„Dorazili jsme v půl desáté a všechno, co tu dnes letělo, jsme viděli. Kromě Tornáda, které nám uletělo, protože vlak měl patnáct minut zpoždění,“ říká pan Stanislav. Na krku má dalekohled, který při podobných výpravách nesmí chybět. „Jezdíme sem už šest, sedm let.

U plotu postávají desítky lidí. Čekají na saudskoarabské akrobaty. „Když jsme zjistili, že poletí, tak jsme se rozhodli, že se na ně pojedeme podívat. Snad jsme místo vybrali správně,“ doufá Paní Lenka. Se synkem v náručí hledá v oblacích zelené stíhačky.

„Podívaná určitě stála za to,“ řekla spokojeně po akci paní Lenka. „Určitě se to vyplatilo. Vidím na nebi letadla, ale tohle je fakt úplně o něčem jiném. A každý tým má tu akrobacii úplně jinou,“ dodává.

Krátce po skončení nácviku z okolí letiště ve velkém mizeli fanoušci v autech i na kolech.

autor: stj
Spustit audio