Opavský hokej se topí v dluzích. Nepřehlednou situaci řeší magistrát

1. říjen 2017
Zprávy , Zprávy

Budoucnost opavského hokejového klubu je stále nejasná. Nedávný audit odhalil závažná pochybení a dluhy, konkrétní řešení zatím ale žádné není. Kvůli hokeji je na jednáních opavského zastupitelstva už několik měsíců napjatá atmosféra.

Hospodaření mínus zhruba tři miliony korun, potíže s účetnictvím a nepořádek v nastavených smlouvách. Audit v městském Hokejovém klubu Opava dopadl špatně a je nutné problém řešit, potvrdil náměstek primátora Martin Víteček (nezávislý).

„Oslovili jsme dvě advokátní kanceláře. Jedna řeší hospodářská pochybení bývalých jednatelů a druhá nám pomáhá s doplněním vnitřních směrnic ve společnosti,“ upřesnil.

Hlavní potíž je v tom, že otazníků je příliš mnoho. A zásadních, myslí si opoziční zastupitel Marek Veselý (ODS). Radnici kvůli tomu už delší dobu kritizuje.

„Dodnes není vyjasněno, jak a kdo půjčoval klubu, kolik ten klub dnes dluží. Bavíme se teď primárně o roce 2016, pořád to není dotaženo. Nevím, jestli je to na trestní oznámení, tak ať ho podají. Ale rozhodně musí něco dělat,“ říká zastupitel.

Předchozí jednatelé klubu už dříve odmítli, že by organizaci poškodili. Dnes je jedním ze dvou nových jednatelů právě náměstek primátora Víteček. „Já si myslím, že až to bude opravdu ucelený materiál, který budou projednávat radní města, tak v tu chvíli bude vhodné o tom informovat i veřejnost,“ míní Víteček.

Nejasným stavem se mělo zabývat zářijové jednání opavských zastupitelů, ale koaliční strany neprosadily program a jednání skončilo po pár minutách. Situace je o to citlivější, že s hokejovým klubem je spojená mimo jiné práce s dětmi a sportovní mládeží.

autor: mrk
Spustit audio