Opilý řidič s dcerou ujížděl policii v protisměru

8. leden 2010
Zprávy , Zprávy

Podnapilý řidič ohrožoval ve Frýdku-Místku strážníky. Policejní honička se odehrála v ulicích města. Když se hlídce podařilo dvaapadesátiletého řidiče zastavit, zařadil zpátečku a začal městským policistům ujíždět v protisměru rychlostní silnice. V autě měl přitom šestiletou dceru.

Událost se stala ve středu. Strážníci si podezřelého vozidla s řidičem, který se jim zdál podnapilý, všimli kolem 18:00. Začali ho zastavovat, ale řidič nereagoval a dál jim ujížděl po Hlavní ulici centrem města.

"Strážníci jej dojeli a vyzvali ho k vystoupení z auta. Muž se však v autě zamkl a nakonec se zase rozjel proti strážníkům, kteří museli před jeho autem uskakovat. I když viděl, že za ním stojí policejní vůz, neváhal do něj i se svou dcerou na zadním sedadle úmyslně nabourat. Tím už však jeho běsnění skončilo, strážníci vybili sklo dveří a vytáhli ho ven z vozu," popisuje frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici, dítě si vyzvedla matka. Opilý taxikář může za násilí proti úřední osobě, poškozování cizí věci a výtržnictví strávit až šest let ve vězení.

Spustit audio