Oprava Nádražní ulice v centru Ostravy se chýlí ke konci

9. listopad 2016
Zprávy , Zprávy

Druhá etapa rekonstrukce Nádražní ulice v centru Ostravy se blíží ke konci. V opravovaném úseku mezi křižovatkou s ulicí 28. října a tramvajovou zastávkou Stodolní je hotová nová kanalizace, vodovod, plynovod i odhlučněná tramvajová trať. Dělníci dokončují asfaltové povrchy a dlažbu. Všechny práce mají skončit posledního listopadu.

„Vypadá to, že je to mnohem méně hlučné. Ale zdá se mi to takové šedivé, chybí mi tady stromky, keře, prostě zeleň,“ hodnotí novou podobu ulice pan Břetislav Novák.

Připomínky hlavně k dopravnímu řešení tramvajových zastávek má například pan Dušan Tománek. „Stalo se mi už na tom druhém ostrůvku, kde jsem stál za tramvají – tramvaj odjela, já jsem se rozjel, chodci mi vlezli přímo před auto. Šlápl jsem na brzdu a tramvaj, co jela za mnou, měla co dělat, aby zastavila. Předpokládám, že je to děláno záměrně, aby sem auta nejezdila,“ míní pan Tománek.

Podle náměstka primátora Břetislava Riegra (Ostravak) jde vše podle plánu. Aktuálně se vyskytl pouze menší problém při dláždění chodníku naproti ústí Stodolní ulice.

„Technicky to problém není, je to problém pouze estetický. Došlo k tomu, že jak se kladly řádky, tak to pracovníci kladli stále rovnoběžně a v ohybu došlo k tomu, že se napojujeme na první etapu zešikma. Dojde k nápravě,“ ujišťuje Rieger.

Automobily se mají do této části Nádražní ulice vrátit 11. prosince. Ke stejnému datu má být opět v provozu i opravená tramvajová zastávka Elektra.

autor: Petra Sasínová
Spustit audio