Organizátoři Zlaté tretry Ostrava odtajnili první jména příštího ročníku

1. prosinec 2016
Zprávy , Zprávy

Česká tyčkařka Jiřina Ptáčníková a dvojnásobný olympijský vítěz ve trojskoku Američan Christian Taylor jsou prvními potvrzenými jmény ve startovní listině příští Zlaté tretry Ostrava. 56. ročník nejkvalitnějšího atletického mítinku ve střední Evropě se uskuteční 28. června.

Spousta z nás má ještě v živé paměti atletické boje na olympiádě v Riu de Janeiru, kde završil svůj životní sen ziskem dalších tří zlatých medailí Jamajčan Usain Bolt. Nejrychlejší muž planety už dříve avizoval, že po příští sezóně s velkou pravděpodobností ukončí svou hvězdnou kariéru. I proto je ze strany organizátorů Zlaté tretry eminentní zájem o to, aby se jeden z nejlepších atletů historie objevil v rámci svého "rozlučkového turné" také v Ostravě.

„Čekáme, jak se u Bolta rozběhne příprava, jak na tom bude zdravotně, a věříme, že když bude vše v pořádku, budeme ho moci v Ostravě zase přivítat,“ potvrzuje manažer mítinku Alfons Juck.

S Boltem se naposledy osobně setkal v pondělí v Londýně na celosvětové premiéře jeho nového filmu. A potvrdil zvěsti, že pokud se podaří devítinásobného olympijského vítěze do Ostravy v příštím roce dostat, tak to bude téměř jistě poslední Boltovo představení na dráze na našem území.

„Myslím si, že jestli se nám podaří dotáhnout už devátý start Usaina Bolta na Zlaté tretře do úspěšného konce, tak na 99 procent to bude jeho poslední,“ dodává Juck.

Předprodej vstupenek na příští ročník Zlaté tretry odstartoval právě dnes. A to zbrusu novou formou.

„Dříve jsme prodávali vstupenky po částech, otvírali jsme různé sektory postupně. Letos jsme se rozhodli, že všechny sektory půjdou do prodeje najednou, aby si zájemci mohli vybrat své místo a byli spokojeni tam, kde budou sedět,“ říká předseda Výkonné rady spolupořádajícího SSK Vítkovice Oldřich Zvolánek.

autor: ras
Spustit audio