Ostrava se připravuje na 14. ročník tenisového challengeru Prosperita Open

28. duben 2017

Tenisový areál v ostravských Komenského sadech bude v příštím týdnu dějištěm 14. ročníku tenisového challengeru Prosperita Open. Vedle širší české špičky přijede třeba i bývalý 36. hráč světa Ital Simone Bolelli.

Prvním vítězem tenisového challengeru Prosperita Open v Ostravě se stal v roce 2004 tehdy ještě málo známý Srb Janko Tipsarevič. Od té doby se zapsalo na listinu vítězů dalších dvanáct jmen, nikdo ještě nedokázal vyhrát dvakrát, natož obhájit titul. Turnaj začíná už v sobotu kvalifikací, od pondělí pak hlavní soutěží, která je dotovaná 75 tisíci dolary.

„Jsem moc rád, že se nám podařilo zvýšit dotaci, že ten zájem o tenis tady je. A co se týče hráčů, podařilo se nám do Ostravy dostat českou špičku. Myslím, že za ta léta jsou diváci na české hráče nejvíce zvědaví, fandí jim,“ říká ředitel turnaje Václav Roubíček.

Kromě Adama Pavláska, Lukáše Rosola, Jana Šátrala a loňského finalisty Zdeňka Koláře se mohou tenisoví nadšenci těšit také na Itala Simone Bolelliho. Ten před dvěma roky s krajanem Fabiem Fogninim vyhrál v deblu Australian Open. A ve dvouhře byl 36. hráčem světa.

Ještě nikdy v třináctileté historii turnaje nikdo neobhájil svůj titul. Letos je kromě loňského vítěze Constanta Lestienna v pavouku i finalista z minulého roku Zdeněk Kolář.

Na přelomu dubna a května může hrozit aprílové počasí a organizátoři si proto přejí hlavně teplo a sucho. „Doufáme, že bude tepleji. Podle předpovědi by tak mělo být,“ dodává ředitel ostravského turnaje.

Denní vstupenky stojí 40 korun, celotýdenní pak 150 korun.

autor: ddp
Spustit audio