Ostravská zoo láká k vánoční návštěvě mimořádnými akcemi

23. prosinec 2017
Zprávy , Zprávy

Ostravská zoologická zahrada bude otevřena po celou dobu nadcházejících vánočních svátků. Lidé mohou přijít na Štědrý den, na Silvestra i na Nový rok. A těšit se mohou i na speciální program, informovala mluvčí Zoo Ostrava Šárka Nováková.

Na Štědrý den bude připraveno mimořádné štědrodenní komentované krmení, které začne v 10:00 u šimpanzů v Pavilonu evoluce. O hodinu později bude komentované krmení žralůčků v pavilonu Papua, ve 13:00 se krmení přesune k hrochům v pavilonu Tanganika a v 13:30 bude poslední komentované krmení u slonů.

„Návštěvníci mohou tento den nadělit volně žijícím ptákům, pro něž je po zoo nainstalováno několik krmítek. Do nich je možné nasypat s sebou přinesené dobroty, například slunečnicová a další semínka, případně umístit lojovou kouli. Vhodné ptačí krmení je k dispozici zdarma na požádání u vstupu do zoo,“ říká mluvčí zoo.

Mezi 10. a 16. hodinou bude lidem k dispozici také restaurace Saola. Ta nabídne nepostícím se návštěvníkům tradiční hrachovou polévku a krupicovou kaši.

Volný vstup pro děti a návštěva tropů

„Volný vstup pro děti do 15 let se na Štědrý den stal již tradicí. Letos mimořádně mohou děti volného vstupu do zoo využít i následující dva vánoční svátky, tedy 25. a 26. prosince,“ upozorňuje Šárka Nováková.

Během vánočních prázdnin se opět otevřou pěstební skleníky zoo, které nejsou návštěvníkům běžně přístupné. Zájemci se mohou těšit na plody různých druhů citrusů. Roste zde také banánovník, lokvát nebo monstera.

Citrusy ve skleníku

„Atmosféru teplých krajů doplňují nádherné květy tropických orchidejí a jiných epifytních rostlin, toulitek či bramboříků. Ke zhlédnutí bude také částečně přístupná nově vytvořená sbírka bonsají. Komentované prohlídky skleníků s průvodcem se uskuteční od 27. do 29. prosince, vždy v 11:00 a v 13:00,“ dodává mluvčí.

Prohlídka skleníků je zahrnuta v ceně vstupného do zoo a trvá přibližně 45 minut až hodinu. Z důvodu omezené kapacity je vhodné domluvit se na prohlídce předem. Bližší informace získáte na webu zoo.

autor: tif
Spustit audio