Ostravská zoo připravila na červenec večerní projížďky

2. červenec 2005
Zprávy , Zprávy

Ostravská zoologická zahrada nabízí návštěvníkům prohlídky ve večerních hodinách. Jde o prázdninovou novinku, která začíná právě dnes. Každou sobotu a středu od 21:00 hodin čeká na zájemce hodinová projížďka vláčkem. Lidé tak budou mít možnost vidět, jak vypadá zoo a život zvířat po "zavírací době".

Zoo záměrně zvolila dobu, kdy ještě není zcela tma, ale už začíná být šero. V něm totiž řada živočichů začíná ožívat, protože přes den nejsou aktivní, nebo se schovávají. "Třeba kopytníci, kteří se přes den spíše krmí a leží, právě během podvečera se chodí pást. Výrazně aktivnější jsou také kočkovité šelmy," upozorňuje mluvčí ostravské zoo Stanislav Derlich.

V ostravské zoo

Projížďku zoovláčkem bude doprovázet komentář průvodce. Vedení zoo očekává, že se akce setká s pozitivním ohlasem. "Právě proto, že ta atmosféra je opravdu jiná," doplňuje Derlich s tím, že některé zahrady už podobné akce dělají.

Cena hodinové projížďky bude 60 korun. Cena zahrnuje vstup do zoo, průvodce a jízdenku na zoovláček. Děti do 15 let se mohou prohlídky zúčastnit pouze s doprovodem osoby starší 18 let.

autoři: Ivan Sekanina , tif
Spustit audio