Ostravské pořadatele prověřil game test, hvězdy zastoupili náctiletí hokejisté

Dnes odpoledne odstartuje hokejové mistrovství světa. Na diváky v pražské O2 Areně a v ostravské ČEZ Aréna čeká dohromady 64 zápasů. Obě haly prošly před pár hodinami úspěšně závěrečnou generálkou, které se od zápasů šampionátu lišily jen v detailech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ Arena Vítkovice

ČEZ Arena Vítkovice | Foto: HC Vítkovice

„Game test měl vyzkoušet provázanost všech systémů, ať je to audiovizuální technika, práce lidí na ledě, časoměřičů a podobně,“ vysvětluje Pavel Sikora, jeden z vedoucích technických pracovníků ostravské haly.

Při herním testu vše vypadalo jako při regulérním zápase. Byli připraveny dva týmy hokejistů, roztleskávačky i všichni pořadatelé. Pouze tribuny byly prázdné. Na rozdíl od divadla byla tato generálka neveřejná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Diváci se na testovací zápas nesměli, poslední přípravy před zahájením MS ale viděl reportér ČRo Radim Sajbot

„Utkaly se dva týmy hráčů mezi 14 a 15 lety. Sehrály přátelské utkání, kde bylo potřebovat nasimulovat některé situace jako jsou fauly, vyloučení, prodloužení a podobně,“ přibližuje smysl utkání nanečisto pořadatel.

„Je to dobrý pocit, že můžu být na ledě. Trénovali tu známí hráči jako Pekka Rinne, Marián Gáborík. To hráči z Opavy říct nemůžou, že toto mohli zažít,“ těší mladého hokejistů Jakuba Kilnara, který v testovacím zápase nastoupil.

Nacvičovalo se i představení obou týmů. Na pokyn pracovníka s vysílačkou se zatáhly všechny závěsy, aby byla v hale co největší tma. Na ledě se pak objevila modro-bílo-červená šachovnice. Českou vlajku na ledovou plochu vnesli hokejisté David Moravec, Roman Šimíček či Jakub Štěpánek.

Oproti skutečnému utkání se herní test lišil jen v pár detailech. Naostro odstartuje ostravskou část šampionátu zápas USA – Finsko.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme