Ostravský olympijský park láká děti, mladé, ale i starší lidi

12. srpen 2016

Masarykovo náměstí v Ostravě připomíná v těchto dnech atletický stadión. Děti i dospělí tam mohou od zahájení olympijských her v Brazílii denně sportovat a vyzkoušet si hlavně atletické disciplíny. Moderátor přitom pravidelně informuje o tom, co se děje na olympiádě v Riu de Janeiru a jak se daří českým reprezentantům.

U tartanové běžecké dráhy na 50 metrů dává pokyny Michaela Skórová. „Zájem je velký, moc velký. Běhají různé věkové kategorie, děti i dospělí, někdy i babičky a dědečkové. Zájem je,“ říká členka organizačního týmu Rio Parku Ostrava.

Padesátku si vyzkoušela i Michaela Polášková. „Jsem tu jako úplný amatér. Neumím si stoupnout do bloku, neumím chytit kouli, neumím nic,“ směje se. A baví se.

Přijíždějí tady i lidé z širokého okolí. Například pan Libor z Krnova si kvůli Rio Parku vzal týden dovolené.

„Jezdím i po okolí na kole, takže poznávám i cyklotrasy. Moc se mi to líbí, a protože jsem dělal atletiku asi do patnácti let, tak je mi to velmi blízké. Takže jsem si vyzkoušel po pětatřiceti letech skok do výšky, skok do dálky, chci vyzkoušet vrh koulí,“ říká pan Libor.

Čtěte také

Vrh koulí má pod sebou Vladimír Lindovský, profesionální trenér a pedagog Sportovního gymnázia v Ostravě. „Dětí je až překvapivě hodně. Dokonce chodí i moc malí, kteří by ještě s tou koulí neměli přijít do styku,“ říká.

Další disciplíny si lidé mohou vyzkoušet na Černé louce a také u loděnice, kde je centrum kanoistiky a veslování.

Olympijský Rio Park Ostrava, loděnice Ostravice
autor: Petra Sasínová
Spustit audio