Ostravu na čtyři dny rozezní festival taneční hudby Beats for Love

5. červenec 2017

V Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě dnes začíná pátý ročník hudebního festivalu Beats for Love. Na akci vystoupí více než 300 interpretů z celého světa. Festival potrvá do soboty a lidem nabídne i doprovodný program. Třeba světelnou nebo pyrotechnickou show.

Festival Beats for Love patří k těm nejvýznamnějším, které se v Ostravě konají. Podle ředitele festivalu Kamila Rudolfa se akce liší svým žánrem od jiných hudebních slavností.

„Je to festival elektronické taneční hudby. U nás vystupují tvůrci elektronické hudby, producenti, DJs, ale samozřejmě i elektronické kapely,“ říká ředitel.

Na jedné z největších akcí ve střední Evropě se představí řada hvězd světové taneční scény, např. Fatboy Slim, Wilkinson, Sigala nebo Headhunterz. Na návštěvníky pak čeká také hudební souboj DJs zemí visegrádské čtyřky.

Festival se od loňského ročníku výrazně proměnil. „Letos nás čekají přelomové novinky. Budeme mít obrovskou hlavní stage, která u nás ještě nebyla postavená. Bude plná různých pyrotechnických, audiovizuálních efektů, bude tam více než 300 metrů čtverečních LED obrazovek a bude slibovat obrovskou show,“ dodává Kamil Rudolf.

Festival Beats for Love se i letos koná v Dolní oblasti Vítkovic. Podle obchodní ředitelky areálu Miriam Lehocké jsou tamní organizátoři na podobné akce dobře připraveni.

„Už jsme trošičku věděli, do čeho jdeme, i v souvislosti s bezpečností návštěvníků, jak je to prostě důležité,“ říká Lehocká.

Tamní Svět techniky se také podílí na doprovodném programu. Hudebním nadšencům tak přiblíží i svět vědy. „Bude tam gyroskop, což je vlastně exponát, který simuluje 3G přetížení a je velmi oblíbený. Pak tam bude science show, což je v podstatě vystoupení našich animátorů,“ upřesňuje.

Lehocká pak dodává, že je také důležité snížit intenzitu hluku, která doléhá na okolní obyvatele města. „To je velké téma, ale samozřejmě děláme maximum. Konzultujeme to, máme nějaké zkušenosti. Musím říct, že organizátoři nám v tomhle vycházejí vstříc,“ uzavírá.

Festival Beats for Love začíná dnes od 17:00 a potrvá do soboty. Další velká hudební akce pak čeká Ostravu v polovině července, kdy odstartuje festival Colours.

autor: Veronika Fajkusová
Spustit audio