Pan Karel se v 95 letech díky Ježíškovým vnoučatům podíval na Bazaly

1. prosinec 2017

Ježíškova vnoučata plní přání osamělým seniorům i navzdory počasí. Pětadevadesátiletý pan Karel se kvůli zdraví už roky dívá na fotbal jen v televizi. Přál si podívat se na Bazaly, kde Baník Ostrava zažil své nejslavnější chvíle. Pan Karel přitom žije v domově na Kamenci, který je od stadionu jen pár stovek metrů.

V domově Kamenec má na starosti Ježíškova vnoučata a přání Jarmila Holášková. „Víme, že roky fandil Baníku. A toto přání bylo proto, abychom ho povzbudili k dalšímu životu,“ říká koordinátorka domova.

„Jelikož padají sněhové vločky kalamitky, tak netuším, jak tu cestu zvládneme,“ říká u auta sociální pracovnice Domova pro seniory na Kamenci Blanka Janošková.

Pan Karel je sice kvůli počasí trochu unavenější a zabalený do deky. Na Bazaly se ale těší. Tam už ho vítají zástupci Baníku Ostrava.

„Tady je vidět neuvěřitelná věrnost. Každý Baníkovec je šťastný za takové lidi,“ skládá poklonu hráč Tomáš Mičola a s panem Karlem si podal ruku. „Klobouk dolů! Hlavně ať zdravíčko ještě vydrží,“ dodává Denis Granečný.

Ježíškovo vnouče Iveta Benáková se nakonec kvůli pracovním povinnostem velkého dne pana Karla zúčastnit nemohla. I když žije v Praze, už několik dní byla myšlenkami spíš v Ostravě.

Pan Karel spolu s hráči ostravského Baníku Tomášem Mičolou a Denisem Granečným

„Plnit podobné přání z Prahy pouze po telefonu je občas docela náročné, ale nakonec se nám to povedlo. Mě akorát od rána znervózňovalo počasí, které nebylo moc vlídné. Ale nakonec to dobře dopadlo a já doufám, že si to pan Karel užil,“ říká na dálku Iveta Benáková.

Pětadevadesátiletý pan Karel opouštěl Bazaly s novou modrou čepicí na hlavě. I když byl hodně unavený, občas se na jeho tváři objevil alespoň náznak úsměvu.

autor: stj
Spustit audio