Po silné bouři v Havířově měli hasiči přes sto výjezdů

2. červen 2016
Zprávy , Zprávy

Celkem 34 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo od středečního odpoledne do půlnoci v Havířově po silné bouřce a vydatných deštích. Šlo především o čerpání vody, ale také o vyprošťování vozidel z vodních lagun.

Voda po prudké bouři s krupobitím zaplavila desítky sklepů, garáží a nebytových prostor, vytvářela velké vodní laguny, kde skončilo několik vozidel, včetně autobusu. I ten museli hasiči vyprostit. Hasiči také vyjížděli k čištění ucpaných kanálů a střešních okapů a likvidovali několik popadaných stromů. Události se obešly bez zranění.

„Největší nasazení jednotek na jednom místě bylo zřejmě v Nemocnici s poliklinikou Havířov, kde jednak voda zatopila sklepení a suterén, jednak voda ze střechy pronikla až na jednotku intenzivní péče ve 3. patře objektu. Zaměstnanci nemocnice odtud museli evakuovat sedm pacientů,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

V Havířově zasahovalo 150 hasičů, téměř každý evidovaný výjezd znamenal hned několik zásahů. Podobně jako v úterý v Kopřivnici pomáhaly v Havířově jednotky dobrovolných hasičů z Ostravy.

Silné bouřky hrozí i nadále, a to na celém území Česka. Výstrahu platnou od dnešních 13:00 do pátečního rána vydali meteorologové. Upozorňují, že bouřky může provázet krupobití a přívalový déšť.

autor: tif
Spustit audio