Police zadržela fanouška podezřelého z útoku na fotbalisty Baníku, další vyšetřuje

Policisté kvůli útoku baníkovských fanoušků v Rýmařově vyšetřují čtveřici podezřelých. K incidentu došlo včera. Výtržníci vtrhli na hřiště poté, co jejich tým prohrál s divizním klubem, načež došlo i na fyzické potyčky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava dorazili do Prahy

Fanoušci Baníku Ostrava dorazili do Prahy | Foto: Filip Jandourek

Zadrženého šestatřicetiletého muže podezřívají policisté z násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Za trestný čin by mohl jít útočník až na čtyři roky do vězení.

Další tři fanoušky pak policie vyšetřuje pro možný přestupek. Za ten jim hrozí pokuta.

„Policisté dále prověřují informace k poškození okna zaparkovaného autobusu, kterým přijel hostující tým. Předběžná škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun,“ doplnila krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Po pohárovém zápase, ve kterém ligový Baník Ostrava prohrál 3:4 s divizním Rýmařovem, vběhlo na hřiště přes dvacet baníkovských fanoušků, kteří začali z hráčů svlékat dresy a některé i hrubě fyzicky napadli. Třeba záložník Marek Šichor dostal pěstí zezadu do krku.

„Tohle by se stávat nemělo, i když náš výkon byl hodně špatný,“ vylíčil pro klubový web záložník Baníku Marek Šichor.

Za hranou jakýchkoli pravidel

I když se nakonec nikdo nezranil, podle mluvčího Baníku Tomáše Svobody jsou hráči incidentem otřeseni. „Je to už něco, co je za hranou jakýchkoli pravidel spojených s fotbalem, ať už psaných, nebo nepsaných,“ řekl Svoboda.

Rýmařov podle slov předsedy klubu Jiřího Furika očekával rizikový zápas a dopředu se na něj připravoval, přesto ostravští „ultras“ organizátory nakonec zaskočili. „Dvacet, pětadvacet lidí, prostě to nedá,“ řekl Furik.

Na hřiště tak musela policejní ochranka a těžkooděnci. „Musíme jim poděkovat, že na stadionu nevznikla žádná škoda a bylo to všechno v zárodku zpacifikováno,“ dodal Furik.

Řádění fanoušků bude zřejmě řešit i disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky (FAČR).

„Ty události na hřišti v Rýmařově jsou samozřejmě znepokojující, ale primárně půjde o to, co bude uvedeno ve zprávě delegáta,“ vysvětlil postoj FAČR její mluvčí Ondřej Lípa.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme