Policie hledá zloděje částí vzácného veteránu

6. září 2016
Zprávy , Zprávy

Ostravská policie hledá zloděje, kteří odcizili součásti historického vozidla a způsobili statisícovou škodu. Pachatelé se vloupali se do garáže a poničili zaparkovanou Tatru 97 starou téměř 80 let.

Její majitel Evžen Scholler ji opravoval tři roky. „Volali mi to do Krumlova, kde jsem se zdržoval, že tam chybí kapota. Jestli jsem jí demontoval. To už jsem věděl, že je zle,“ líčí Scholler.

Výraznou kapotou to ale neskončilo. Zloději ukradli také rychloměr značky Brichta, chromový klakson a poškodili nárazník.

„Já si skoro myslím, že to byla krádež na zakázku, protože si nedovedu představit, proč by sběrači kovů brali tak velký, lehce identifikovatelný díl, jako je zadní kapota,“ říká majitel veterána.

Že to možná byla předem připravená akce, připouští i policie.

„Vzhledem k atypičnosti i výjimečnosti odcizených věcí je reálné, že mohly být nabídnuty k prodeji,“ dodává Gabriela Holčáková z krajského policejního ředitelství v Ostravě.

Tatra 97 pana Schollera je zřejmě jediným exemplářem se třemi předními světly a velmi se podobá rozšířenější Tatře 87, ve které jezdili legendární cestovatelé Hanzelka a Zikmund.

Dobrou zprávou pro majitele veterána je, že se už podařila najít zadní kapota nedaleko místa krádeže.

autor: mrk
Spustit audio