Policisté vyšetřují dvě vážné nehody trolejbusů v Moravskoslezském kraji

1. listopad 2017
Zprávy , Zprávy

Krajští policisté řeší hned dva vážné střety trolejbusů s chodci. Při včerejší kolizi v ostravské Sokolské ulici zahynula pětašedesátiletá žena. Dnes pak v Opavě na točně v Hlučínské ulici trolejbus najel do zastávky a zranil jednoho člověka.

Nehoda se stala na točně bez cestujících. Zastávka slouží také jako odpočinkové místo pro řidiče a uvnitř nikdo nebyl. Budova je zdemolovaná.

„Uvidíme, co na to řekne statik, ale s největší pravděpodobností – podle toho, jak to vypadá – bude zbouraná. Budeme muset stavět znovu,“ uvedl ředitel Městského dopravního podniku Opava Jaromír Walaski.

Kvůli nehodě se zastavila hromadná doprava v části Opavy. Přesné příčiny vyšetřuje policie. „Zraněný muž byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava a podle prvotních informací by se nemělo jednat o vážná zranění,“ dodala mluvčí krajských policistů Zlatuše Viačková.

Nehoda trolejbusu se stala i v úterý večer v Ostravě. Na přechodu pro chodce na křižovatce Sokolské třídy a ulice Na Hradbách tam po 18:00 srazil trolejbus pětašedesátiletou ženu, která na místě zemřela.

Viačková uvedla, že devětapadesátiletý řidič jel ve směru od Dvořákovy ulice a ženu zaregistroval na levém chodníku. „Podle jeho prvotního vyjádření žena šla po vyznačeném přechodu pro chodce a zleva plynule vstoupila do vozovky. V pravé polovině přechodu trolejbus ženu zachytil,“ popsala Viačková.

autoři: mrk , stj | zdroj: ČTK
Spustit audio