Postava Ostravaka zůstává nadále obestřena tajemstvím

26. srpen 2005
Zprávy , Zprávy

Autor populárního Deniku Ostravaka zůstává stále v anonymitě. Zvědaví návštěvníci, kteří přišli na Jiráskovo náměstí, viděli pouze postavu zahalenou v kápi. Zda se však pod ní skutečně skrýval autor deníku, se můžeme opět pouze dohadovat.

Tajemný Ostravak, hlídaný dvěma bodyguardy, přečetl dvě kapitoly ze svého deníku. Jeho zhruba půlhodinové čtení sledovaly na dvě stovky návštěvníků. Vystoupení z anonymity se však lidé nedočkali. "To se musíme nechat překvapit, protože Ostravak Ostravski je zcela nevyzpytatelná osoba," řekl už před akcí pořadatel Lukáš Bulanda z knihkupectví Academia.

Logo

Někteří lidé na místě spekulovali, zda se pod maskou neskrývá herec Vladimír Polák, který místo autora čte z Deniku Ostravaka v sobotním pořadu Českého rozhlasu Ostrava Podvečerní čtení. "Nemělo to jiskru," říká docela zklamaně jedna z návštěvnic. S názorem, že by se pod kápí skrýval Polák, však právě proto nesouhlasí.

Pořad nazvaný Hudební ilustrace Knihkupectví Academia se na ostravském Jiráskově náměstí uskutečnil v rámci projektu Centrum žije! Kromě tajemného Ostravaka si příchozí mohli během odpoledne vychutnat koncerty ostravských kapel Bandaband, Zpocený voko a Downbelow.

autor: tif
Spustit audio