Požár v Kopřivnici je pod kontrolou. Hasiči ale budou na místě až do rána

Hasiči už dostali pod kontrolu rozsáhlý požár obchodního centra v Kopřivnici na Novojičínsku. Hasičské jednotky teď požár dohašují. Na místě budou zřejmě až do rána. V nákupním středisku ve Štefánikově ulici začal v neděli odpoledne hořet odpad uložený ve skladu. Později se oheň rozšířil i do obchodů. Při požáru se tři lidé lehce zranili. Příčinu požáru hasiči a policisté vyšetřují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči zasahovali u rozsáhlého požáru v obchodním centru v Kopřivnici

Hasiči zasahovali u rozsáhlého požáru v obchodním centru v Kopřivnici | Zdroj: ČTK

„Nejprve si dobrovolný hasič zvrtnul nohu, pak se jeden mladý muž nadýchal kouře. Oba jsou v péči lékařů,“ řekl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Zplodin se nadýchal také jeden policista.

Hasiči společně s policií evakuovali zbývající část obchodního centra. Kolika lidí se evakuace týkala, stále není jasné. Ohněm byly zasaženy hlavně prodejny s oblečením a sportovními potřebami, slyšet proto šlo i výbuchy plynových lahví od turistických vařičů.

Škoda podle hasičů může dosáhnout několika desítek milionů korun, k příčinám požáru se ale zatím vyjádřit nechtějí.

Hasiči budou požár sledovat minimálně do zítřejšího rána. Už teď je ale jasné, že jde o druhý největší požár v Moravskoslezském kraji letošního roku.

ČRo, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme