Při nehodě dvou tramvají v Ostravě se zranilo 13 lidí. Řidič nedobrzdil

27. říjen 2017
Zprávy , Zprávy

Třináct lidí se zranilo při srážce dvou tramvají v Ostravě-Porubě. Nehoda se stala před půl šestou ráno u tramvajové zastávky Zahrádky ve směru na Svinov.

„Jednapadesátiletý řidič tramvaje zřejmě nevěnoval náležitou pozornost situaci v provozu na pozemní komunikaci. Pravděpodobně opožděně zareagoval na před ním jedoucí tramvaj,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Při prudkém nárazu jedné soupravy do druhé se zranilo 13 cestujících. Někteří zranění vyhledali lékařské ošetření sami, upřesňuje mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

„Záchranáři na místě nehody nakonec ošetřovali celkem 11 osob, všechny byly při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jednalo se o osm žen a tři muže ve věku mezi 34 a 66 lety. Utrpěli vesměs středně těžká nebo lehká poranění v oblasti hlavy, hrudníku a páteře,“ dodává Humpl.

Pomáhali také hasiči

Na místě kromě několika sanitek také zasahovali profesionální hasiči z Ostravy-Poruby. „Po příjezdu na místo události hasiči zabezpečili tramvajové vozidla před požárem, asistovali Zdravotnické záchranné službě s ošetřením raněných a jejich transportem do připravených sanitních vozů. Dále jednotka během zásahu prováděla usměrňování dopravy a také úklid komunikace od rozbitých skleněných výplní tramvají,“ popsal mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Škoda na poškozených tramvajích je velká, říká mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková. Podnik čeká na výsledek vyšetřování. „Maximálním způsobem poskytneme policii součinnost při vyšetřování,“ dodává Rycková.

Policie hledá svědky

Řidič nebyl pod vlivem alkoholu, policie šetří tento případ jako obecné ohrožení z nedbalosti. Policejní mluvčí Gabriela Holčáková pak řekla, že policie hledá svědky nehody. „Žádáme zraněné cestující, kteří dosud nekomunikovali s policisty, aby nás kontaktovali na lince 158,“ doplnila mluvčí.

Srazily se tramvaje linek číslo 4 a 11, podle informací webu Dopravního podniku Ostrava došlo ke kolizi v 05:17 hodin. Spoje následně nabraly až 45minutová zpoždění. Provoz byl obnoven pár minut před šestou.

autoři: mrk , tif
Spustit audio