Prudká bouřka zaměstnala moravskoslezské hasiče. Stromy padaly i na koleje

4. srpen 2017
Zprávy , Zprávy

Ke stovce událostí po podvečerní bouřce, hlavně se spadlými stromy, vyjely jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na území Moravskoslezského kraje během čtvrtečního podvečera a večera. Výjezdy nebyly spojeny s žádným zraněním.

Na železniční trati mezi ostravskými Třebovicemi a Děhylovem na Opavsku do spadlého stromu narazil vlak. Při nehodě se nikomu nic nestalo a strom následně odstranili drážní hasiči.

„Nehoda se obešla bez zranění a většího poškození lokomotivy. Po krátkém zdržení pokračoval vlak dál i s cestujícími,“ upřesnil v tiskové zprávě mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Vzrostlý smrk pak spadl také na koleje v Rýmařově-Jamarticích. Strom odstranila jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Rýmařov. „Vlak se ještě před příjezdem hasičů vrátil do stanice, odkud vyjížděl. Se zpožděním pak pokračoval – po odklizení několika rozřezaných kusů stromu – v původní cestě,“ doplnil Kůdela.

Třikrát také museli hasiči v Moravskoslezském kraji kraji čistit ucpané kanály. Dvakrát provizorně opravovali střešní krytiny. Nejvíce výjezdů měli hasiči na Karvinsku (32), dále pak v Ostravě (19), naopak nejméně v okrese Nový Jičín (6).

autor: tif
Spustit audio