Rekonstrukce Nádražní ulice v centru Ostravy jde do finální fáze

30. srpen 2016

Začala poslední etapa rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě. Tramvaje už tam jezdí po nových kolejích, ale stavební práce pokračují. Hlavně mezi křižovatkou s ulicí 28. října a zastávkou Stodolní, která se o víkendu vrátila na své původní místo, je obtížné přejít z jedné strany na druhou. Staví se tam nové chodníky a silnice.

Lidé tady přecházejí ulici, kde se dá. V podstatě chodí po staveništi. „No, je to tady šílené. Nevíme, kudy jít. Ještě s děckama je to blbé a nikde nic – žádný přechod,“ říká paní Marta.

„Čekáme, až to dodělají. Trvá to, marné. Dělají všechny přípojky, ale brzy to už bude,“ dívá se optimisticky místní obyvatel pan Jaroslav Solarčík. „Projít se dá tady, tam. Ale projde se člověk,“ dodává.

„V rekonstruovaném úseku ulice Nádražní stále probíhají práce, pohybují se tam nejenom dělníci ale občas i těžké stroje. Ten úsek je docela nebezpečný a chodci by měli dbát zvýšené opatrnosti a měli by samozřejmě respektovat značení,“ říká mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.


Co přinese oprava Nádražní ulice
Odhlučnění kolejí, bezpečnější zastávky, kvalitnější povrchy vozovky i chodníků, modernizované inženýrské sítě. Počítá se i se zklidněním dopravy – snížení počtu projíždějících vozidel na polovinu.
Zdroj: www.nadrazni.ostrava.cz

V současnosti už je podle ní dokončená kanalizace, v celém úseku Nádražní je také nový plynovod a aktuálně se pokračuje ve stavbě chodníků a komunikace.

Opravit kompletně další část ulice až ke křižovatce s ulicí 28. října přijde na více než 80 milionů korun. Celkové náklady dva roky trvající rekonstrukce se pak vyšplhají na více než 300 milionů korun.

Nové Nádražní ulice bez stavebního ruchu se Ostravané dočkají na začátku prosince.

Jedno z mála míst, kudy se dá opět rozkopaná ulice přejít
autor: Petra Sasínová
Spustit audio