Rekreační areál Horečky má za sebou první etapu oprav

20. červenec 2012

Do frenštátských Horeček se pomalu vrací život. Kdysi oblíbený rekreační areál ve stínu skokanských můstků má totiž za sebou první etapu oprav, při které dostal novou podobu chátrající amfiteátr. Zhruba 900 tisíc korun na ni společně vyčlenily Trojanovice a Frenštát pod Radhoštěm. Nové pódium poprvé vyzkouší kapely už tuto sobotu v rámci 2. ročníku hudebního Horečky festu.

Ještě vloni se kapely musely spokojit s provizorním pódiem a zázemím v dezolátním stavu. O rok později už je všechno jinak.

„Bylo to tady docela neutěšené, ještě před více než rokem tady byl v některých místnostech skoro metr různého harampádí a nepořádku,“ ukazuje ředitel frenštátského kulturního střediska Marián Žárský.

Teď už má amfiteátr novou dřevěnou fasádu a vevnitř to voní novotou. „Teď tady jsou lité podlahy, nové omítky. Vznikly tady celkem tři šatny pro účinkující, vznikly tady sociálky,“ dodává Žárský.

Poprvé je někdo vyzkouší tuto sobotu, kdy v okolí amfiteátru vypukne už 2. ročník Horečky festu.

„Loni to byla taková první akce. Chtěli jsme si ověřit, jestli lidé zase najdou cestu na Horečky. A skutečnost opravdu potvrdila, že místní tu oblast Horeček mají jako srdeční záležitost a že jim to chybí,“ říká starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová (sdružení Naše Beskydy).

A zájem potvrzují i lidé v ulicích města. „Chybí mi to hrozně, protože se dívám denně z okna a vidím to. A je mi hrozně líto, že to tak zpustlo,“ říká jedna z námi oslovených obyvatelek. „Hodně jsme tam chodívali s rodiči na procházky, takže mi se tam velice líbilo. Prožil jsem tam dětství,“ dodává postarší muž.

Dalších příjemných změn by se lidé mohli dočkat už napřesrok, kdy se plánuje elektrifikace a zastřešení amfiteátru a přibýt by měly i dřevěné lavice.

autor: Kateřina Daňková
Spustit audio