Řidič ujel 15 kilometrů v protisměru na Novojičínsku. Podle lékařů prodělal hypoglykemický šok

2. říjen 2017
Zprávy , Zprávy

Šedesátiletý řidič osobního vozu ujel v neděli na Novojičínsku v protisměru frekventované rychlostní silnice 15 kilometrů. Nehavaroval, policisté později zjistili, že silný cukrovkář prodělal hypoglykemický šok, informovala v pondělí mluvčí novojičínské policie Darina Knižátková.

Hned několik řidičů policii v neděli oznámilo, že v protisměru na rychlostní komunikaci I/48 jede osobní automobil. Policisté auto zastavili nedaleko obce Polom na Novojičínsku. „Šedesátiletý řidič byl při jednání s hlídkou zmatený a dezorientovaný a vůbec nevěděl, že se jízdy v protisměru dopustil," uvedla mluvčí.

Muž takto projel úsek dlouhý 15 kilometrů. Dechová zkouška vyloučila, že by byl opilý. Policisté ale zjistili, že muž je silný cukrovkář. Přivolaný lékař záchranné služby pak potvrdil, že prodělal hypoglykemický šok. „I proto musel být převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření," řekla.

Do hypoglykemického šoku se dostávají diabetici, kterým klesne hladina krevního cukru pod kritickou mez. Pacienta ohrožuje na životě. Když jde o příliš výrazný pokles, může nastat i náhlé bezvědomí bez předchozích varovných potíží.

zdroj: ČTK
Spustit audio