Siemens chce ve Frenštátě zaměstnat dvě stovky dalších lidí. Věk nehraje roli

11. květen 2017

Omezený výběr mezi pracovníky odborných profesí na trhu práce nutí firmy hledat i mezi staršími zaměstnanci. Třeba výrobce elektromotorů Siemens z Frenštátu pod Radhoštěm zaměstná i lidi nad padesátkou. Továrna totiž začíná vyrábět novou generaci průmyslových motorů, které půjde kontrolovat třeba přes mobilní telefon.

Pavel Zátopek s gumovým kladivem v ruce tvaruje na statoru budoucího elektromotoru jeho vinutí. „Je to zajímavá firma a jsem z Frenštátu, takže je to blízko pro mě. A taky jeden z dalších důvodů je to, že je to technický obor a je to trošičku něco jiného než Automotive,“ vysvětluje, co ho k práci přivedlo.

Vysoký třicátník v modrém firemním tričku je jedním z 35 lidí, kteří do frenštátského Siemensu nastoupili teprve poslední měsíc. Výrobce chce s pomocí nových zaměstnanců naplno spustit výrobu nové generace chytrých elektromotorů.

„V téhle budově jsme vyrobili první elektromotor. A dnes po sedmdesáti letech zde budeme vyrábět nové digitální elektromotory,“ říká uprostřed moderně vybavené haly ředitel frenštátského Siemensu Roman Valný.

Nová linka stála 130 milionů korun a vyrostla za necelé čtyři měsíce. Manažer ukazuje na malou krabičku na plášti velkého elektromotoru. Chloubě vývoje firmy říkají Smart Box.

„Odesílá data do cloudu a pomáhá zákazníkovi v digitální éře vlastně ten motor nějakým způsobem spravovat, udržovat. Sám si dokáže říct, co mu chybí, jestli má vysokou teplotu nebo hodně vibruje,“ vysvětluje Valný.

V hale zatím pracuje jen zhruba 10 zaměstnanců na jednu směnu. V plném provozu tady budou pracovat směny dvě.

„Hledáme nejvíce elektrotechnické vzdělání, to znamená elektromechaniky, lidi do obrobny, odlévače kovů, provozní elektrotechniky,“ vyjmenovává potřebné profese personální ředitel David Bilan.

Na nové lince zatím pracuje jen 10 lidí na jednu směnu

Firma rozjela náborovou kampaň. Sehnat kvalifikované dělníky, které není třeba přeškolovat, je ale velmi těžké.

„Stejně tu rekvalifikaci u nás většinou těm novým zaměstnancům musíme poskytnout, protože nepřichází z oborů a se vzděláním, které potřebujeme. A u těch technickohospodářských pracovníků bych řekl, že to budou ti konstruktéři, kterých je samozřejmě na trhu málo,“ říká Bilan.

Firma proto sází na nabídku výhod na míru konkrétnímu zaměstnanci nebo na oslovení starších lidí nad 50 let.

„Nabízíme práci všem věkovým skupinám. Pro nás je podstatné, co to člověk umí, že chce pracovat. A pro většinu těch dělnických pozic je, aby také prošel vstupní lékařskou prohlídkou,“ dodává.

Do příštího roku chce frenštátský výrobce navýšit počet lidí ve všech provozech o 200 a svou produkci o pětinu na více než 70 tisíc elektromotorů ročně. Dalších 150 lidí přijme také v dalším závodě v Mohelnici na Olomoucku.

Siemens chce rozšířit počet pracovníků o 200
autor: Michal Polášek
Spustit audio